David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2013 14:54:06

I děti doplatí na nový Občanský zákoník

I děti doplatí na nový Občanský zákoník

Již dlouhou dobu se diskutuje o novém Občanském zákoníku a problémech, které jsou s ním spojené. Vzhledem k tomu, že dlouhodobě spolupracuji s několika Dětskými domovy a výchovnými zařízeními, dostala se ke mně další informace o tom, co takto schvále

V tuto chvíli se děti umisťují do zařízení na základě diagnostického posudku, na kterém pracuje několik odborníků v Diagnostických ústavech. Vytvořit takto komplexní posudek trvá až dva měsíce. Podle této novely se však doba diagnostiky dítěte zkrátí pouze na jeden jediný den! To nemůže umožnit přesnou diagnostiku dětí. Nesprávně umístěné dítě může přemístit pouze soud, ten má ale na rozhodnutí lhůtu šesti měsíců.

Navíc se díky této novele budou děti s ústavní výchovou umisťovat pouze do Dětského domova a děti s ochrannou výchovou do Výchovných ústavů. Nikdo tady ale neřeší, že se může jednat o děti drogově závislé, s trestní minulostí apod. Dětské domovy toto nemohou zvládnout a těžko pak zabrání šikaně a dalším negativním dopadům takového rozhodnutí. Nehledě k tomu, že Dětské domovy, na rozdíl od Výchovných ústavů, nezaměstnávají etopedy, psychology, a podobně.

Zkráceně se jedná o další neskutečný paskvil, který plošně zjednodušuje něco, co se zjednodušit nedá, a přináší jen řadu problémů. Bohužel nejvíce na to doplatí děti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama