David Pazdera

Marxismus je všemocný, protože je pravdivý.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2014 21:01:22

Projev Věry Klontza-Jaklové k volbám do Evropského parlamentu

Projev Věry Klontza-Jaklové k volbám do Evropského parlamentu

Z pracovních důvodů se s. Věra Klontza-Jaklová nemohla tohoto předvolebního mítinku účastnit. Projev byl přednesen sympatizantkou této kandidátky.

Milé soudružky, milí soudruzi, přátelé.

Je mi velmi líto a velmi se omlouvám, že s vámi nemohu osobně sdílet předvolební klima na tomto shromáždění. Pracovní povinnosti mě zavály mimo republiku. Nacházím se momentálně na univerzitě v Tübingen. Sleduji v čem je situace pobobná s tou naší a v čem se liší. Podrobně sleduji situaci jak v České republice, tak  v Německu, v jiných evropských zemích i například v Řecku, kde v neděli proběhly voby do obcí a krajů. V těchto volbách řecká komunistická strana zdvojnásobila svoje síly a s velkým optimismem pokračuje ve volebním zápase eurovoleb.

Situace v Evropě ani jinde na světě není zdaleka ideální. Problémy, se kterými se potýká většina pracujícíh (a zbylá část se jich obává) jsou zásadního rázu: nezaměstnanost, zhrošující se pracovní, sociální a kulturní podmínky lidí práce, nekontrolovatelné zadlužování jak států, tak domácností, nárůst fašistických hnutí, válečné konflikty na mnoha místech zeměkoule. Tolik let posloucháme, jak ti, které volíme vše vyřeší, že právě oni to jsou, kteří nekradou, jsou chytří, poctiví a mají lék, vědí jak na to. Kolik se jich jenom v České republice vystřídalo? Přes dvacet let stejná písnička. Vládnou lidé, kteří mají vysoká IQ i dobré vzdělání, ale nakonec vypadají jako hlupáci, vychází nespočet zákonů a ani jeden vlastně nic neřeší. Lidem se slibují prolidové zákony a blahobyt v brzské budoucnosti a přitom se přijímají opatření, aby velkopodnikání mohlo své pracující odírat na kost. Ohromné zisky a bohatství na jedné straně, bída, nejistota a strach na straně druhé. Malá hrstka privilegovaných proti ohromné mase zbídačených. Ano, nacházíme se na konci cesty jednoho ekonomicko-společenského systému. Systém dosahuje pomalu, ale jistě svých limitů. Neříkám to jenom já,  komunističtí analytici a ekonomové, ale také množství buržoazních vědců a ekonomů.

My ve střední Evropě máme výhodu, že víme, že lidská společnost může fungovat jinak, že sami pracující mohou rozhodovat o svých životech a osudech. My nejlépe víme, kde byly chyby a proč jsme dnes skončili s milionem lidí hledajících práci a státním dluhem dosahujícím 50% HDP.

Nepochybuji, že k volbám půjdete, ale pro budoucnost svou i vašich dětí, volte prolidové síly, ty, které jasně hovoří o příčinách neštěstí, které vás vyzývají k podílu na zodpovědnosti a úsilí změnit svět, ne ty, které balamutí jednoduchým řešením shora. Jděte si pro lepší život s těmi, kteří stojí mezi vámi a ne těmi, kteří na vás mluví zhůry!

Volte tak, aby společnost spravedlivá pro všechny pracující, společnost rozdělující podle zásluh a podílu na společném díle, společnost socialistická byla po volbách reálnější a blíž!!!

Čest vaší práci!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama