David Pazdera

Marxismus je všemocný, protože je pravdivý.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2014 21:23:09

Vzpomínka z kampaně k volbám do Evropského parlamentu

Vzpomínka z kampaně k volbám do Evropského parlamentu

Článek senátorky Parlamentu ČR, RNDr. Marty Bayerové, z volební kampaně na Znojemsku. Zveřejněn byl v tradičním novinovém okénku "slovo senátorky" v týdeníku vydávaném v okrese Znojmo "Znojemský týden".

Byl 1. Máj

Kromě vyznání Karla Hynka Máchy k 1. Máji, jako času lásky, oslavujeme již mnoho let v tento den obyčejnou lidskou práci. Možná je význam tohoto svátku větší, než v minulých letech, protože v současné době je té obyčejné práce nedostatek. Přibývá stále více nezaměstnaných, zvláště mladých i vysokoškolsky vzdělaných lidí.

Zúčastnila jsem se oslav ve Znojmě Oblekovicích, kde jsem měla možnost promluvit si o současném stavu politické situace v naší zemi s občany, přesto že mi nebylo umožněno organizátory promluvit oficiálně jako jedné ze dvou senátorů, které komunistická strana v současné době má. Naopak tomu bylo odpoledne v jihomoravském městě Kuřimi, kde jsem byla srdečně přijata a beseda s občany byla velmi příjemná.

Vážení čtenáři, minulé úterý se konalo zastupitelstvo města Znojma. Kromě pracovního programu, který byl velmi racionálně projednán, se zasedání zúčastnila kandidátka do Evropského parlamentu za KSČM - Ing. Esma Opravilová. Pozdravila zastupitele a po ukončení jednání odpovídala v rozhovorech na otázky nejen jejich, ale i občanů, kteří se veřejné schůze zúčastnili. Se stejnou kandidátkou se mohli občané Znojma setkat i v sobotu, při příležitosti realizace projektu „Vím, proč volím“. Na programu byl koncert Mirky Miškechové, mladé písničkářky ze Slovenska, která zaujímá směsicí folku  a popu a dále skupiny „The Sisters“. Účastníci mohli slyšet zajímavé informace a diskuse o nadcházejících volbách do Evropského parlamentu, mohli se zúčastnit soutěže a kvízu o volbách.

„Vím, proč volím“ představuje heslo stejnojmenné kampaně, která se rozběhla na podzim roku 2013. Ta si klade za cíl seznámit zejména mladé voliče v České republice s procesem voleb. Na webových stránkách „vimprocvolim“ jsou umístěny informace o celém volebním procesu, od daných pravidel a termínů až ke smyslu voleb pro jedince i společnost. Kromě toho jsou na tomto webu umísťovány pravidelně informace o jednotlivých kandidujících stranách či kandidátech zpracované českými politology. To vše slouží mladým lidem právě pro to, aby se v předvolebním chaosu zorientovali, ujasnili si, proč je dobré k volbám vůbec jít a rozhodli se pro kandidáta, který nejlépe odpovídá jejich názorům.

Bohužel, dnešní akce ve Znojmě se zúčastnil žalostný počet zájemců z řad veřejnosti a vystoupilo pouze šest zástupců stran, které postavily kandidáty do voleb. Jsou to Strana svobodných občanů, Pirátská strana, TOP 09, Republika, Strana zelených a KSČM. A právě za tuto stranu ve Znojmě vystoupila Ing. Esma Opravilová.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama