David Smoljak

  • STAN
  • Praha 9
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2023 15:14:00

Výběru členů Rady ČT se může zúčastnit i veřejnost

Výběru členů Rady ČT se může zúčastnit i veřejnost

Volební komise Senátu obdržela celkem 49 návrhů na členy Rady České televize, kterými se zabývala na svém jednání 7. listopadu.

 Projednávání jejich kandidatur proběhne veřejně na pozvání senátní Stálé komise pro sdělovací prostředky ve Valdštejnském paláci ve dnech 21. a 23. listopadu v čase mezi 9 - 16 hodinou.

Poté o kandidátech bude hlasovat v tajné volbě plénum horní parlamentní komory na schůzi 29. listopadu.

„Kandidáti do Rady ČT budou mít v rámci dvou veřejných slyšení prostor pro své projevy, každý bude mít pět minut. Poté jim budou moct deset minut klást otázky senátorky a senátoři. Každý z kandidátů bude mít předem stanovený čas svého výstupu,“ řekl předseda Stálé komise pro sdělovací prostředky David Smoljak.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil k tématu dodal: „Výběr členů Rady ČT bude transparentní, veřejná slyšení budou také streamovaná, může se jich zúčastnit i veřejnost. Na plénu se pak bude jen hlasovat, kandidáti už nebudou mít možnost znovu vystoupit. Rozhodli jsem se v tomto postupovat obdobným způsobem jako to dělá Poslanecká sněmovna.“

K předkládání návrhů na členy Rady ČT vyzval předseda Senátu Miloš Vystrčil 2. října (ZDE) v návaznosti na novelu zákona o České televizi, lhůta pro podávání návrhů uplynula 1. listopadu. Předložené návrhy kandidátů projednala na svém jednání Volební komise horní komory 7. listopadu, která ověřila předpoklad jejich volitelnosti a přijala k tomu usnesení (ZDE). Nově bude horní komora Parlamentu volit 6 členů Rady ČT.

Veřejné projednávání kandidatur na členy Rady ČT bude streamováno ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama