David Štěpán

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2014 11:52:34

Quod licet Iovi, non licet bovi

Quod licet Iovi, non licet bovi

Je to zhruba měsíc, co jsem rozeslal do schránek obyvatel Prahy dopis, kterým jsem je chtěl probrat z letargie. Prostě jsem nabídnul všem občanům Prahy, aby sami sestavili své občanské kandidátky proti partajními kandidátkám.

Po několika dnech se mi ozvala redaktorka Mf včera, dnes i zítra slečna Kateřina Frouzová. Pokusil jsem se jí velmi podrobně vysvětlit, oč se jedná, ale nemyslím, že pochopila, jak zásadním rozdílem je ryze občanská kandidátka do Zastupitelstva hlavního města Prahy v porovnání s kandidátkami politických partají, na jejichž předních místech můžete vybírat z desetkrát recyklovaných politiků.

 Před čtyřmi lety, jak si jistě vzpomínáte, skončily komunální volby v Praze tak zvláštně, že druhá ODS uzavřela podivné spojenectví s třetí ČSSD. Tehdy mnozí vyjadřovali své znechucení nad tím, jak mafiánské vazby zvítězily nad vůlí občanů. Ale když po roce došlo k rošádě a TOP09 uzavřela přechodné spojenectví s druhou ODS, aby ho po dalším roce vyměnila za naprosto nemravné spojení s tou proklínanou ČSSD, už nikdo neprotestoval. Proč? Protože už všichni pochopili, že nejde o program, nebo rozdílný pohled na směřování Prahy, ale pouze a jen o zachování dobře placených postů v dozorčích a správních radách podniků řízených pražskými radními.

V pátek se mi paní redaktorka ozvala opět. Byla nesmírně pobouřena jakýmsi korespondenčním lístkem, který rozesílá občanské sdružení „Nejsme klauni“ a které prý hrubě uráží současného primátora Prahy. Byl jsem poněkud na rozpacích, nevěděl jsem, co tak strašného na tom koresponďáku bylo. Tak jsem se po něm pídil a světe div se. Je na něm vcelku vtipná koláž pana Hudečka a na druhé straně text. Ale o ten zřejmě paní Frouzové nešlo, jen chtěla vědět, jestli mi nevadí, že někdo uráží pana primátora.

 

 Tak tedy: „Nevadí mi to. Podívám-li se totiž na díla například prominentního autora koláží z Reflexu ATeo, který již vytvořil desítky, možná stovky mnohem brutálnějších fotomontáží, pak ta, která Vás tak rozčílila, slečno Kateřino, je opravdu jen velmi krotká." Viz např:

 

Tahle fotomontáž paní redaktorku Frouzovou zřejmě nechala zcela klidnou. Zajímavé však je, že paní redaktorka vůbec nechtěla, abych se vyjádřil k textu. Když jsem se později seznámil s tím, co je na tom „hrozném“ koresponďáku, chápu, proč nechtěla moje vyjádření. Protože vše, co je tam uvedeno, je prokazatelně pravda. Ale to je zřejmě považováno za nepodstatné. A vůbec je prý normální, že v čele Prahy klidně zůstává člověk, na kterého byla podána žaloba a on místo toho, aby se pokusil očistit u soudu, klidně kandiduje znovu. A to před pár měsíci slíbil na zasedání Zastupitelstva, že pokud by byl obžalován, okamžitě z funkce odstoupí, na to prostě zapomněl.

Takže tedy. Milí spoluobčané, nenechte ze sebe už dál dělat klauny a nevolte ty, kteří si nepamatují, co slíbili, a spojí se třeba s ďáblem, jen když jim to bude sypat. ...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama