David Vančík

  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2020 22:54:17

Odmítáme implementaci směrnice EP o kontrole nabývání a držení zbraní

Odmítáme implementaci směrnice EP o kontrole nabývání a držení zbraní

Mladí konzervativci odmítají transpozici směrnice Evropského parlamentu a Rady Evropské unie ze dne 17. května 2017, kterou se mění směrnice o kontrole nabývání a držení zbraní.

Jako Mladí konzervativci odmítáme transpozici směrnice Evropského parlamentu a Rady Evropské unie ze dne 17. května 2017, kterou se mění směrnice o kontrole nabývání a držení zbraní. 
Na pořad nadcházejícího jednání Poslanecké sněmovny se dostává sněmovní tisk č. 92. Jedná se o vládní návrh zákona, kterým se mění zákon o zbraních, a to v reakci na snahu Evropské unie omezovat držení zbraní v rámci unie. V úmyslu předcházet teroristickým činům a zneužívání střelných zbraní v rámci trestné činnosti vznikla směrnice, která plně naplňuje známé přísloví ,,cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly“. 
Statistky mluví jasně. V roce 2019 pokračoval trend nárůstu počtu držitelů zbrojních průkazů, a to na současnou výši 305.452 osob. Počet registrovaných zbraní v minulém roce překročil magickou hranici 900 tis. kusů. Překročení hranice jednoho milionu lze očekávat v roce 2024. Přibývá nejvíce držitelů zbrojních průkazů pro účely sběratelství a sportu než pro důvody osobní ochrany. I přes tato vysoká čísla jsou počty osob páchající trestnou činnost legálně drženou zbraní minimální. I přes několik tragických událostí, jakou byla např. v Uherském Brodě v roce 2015, dochází k takovýmto událostem jen mimořádně. Důkazem je tomu i tragický incident ze závěru loňského roku v Ostravě, kde útočník užil nelegálně držené zbraně, která ani nepocházela z trhu se zbraněmi, z legálního tržního prostředí. V počtu legálních držitelů zbraní či legálně držených zbraní se jedná o poměrně nízká čísla s ohledem např. na počet držitelů řidičského oprávnění ve vztahu k mortalitě incidentů, jejichž prostředkem je předmět vydaného oprávnění.  
I přes verdikt Soudního dvora EU, který zamítl českou žalobu proti směrnici omezující držení zbraní, bychom se měli implementace této směrnice do našeho právního řádu bránit i za cenu toho, že to bude náš stát něco stát! ,,Pravda a rozum by měla zvítězit,“ dodal předseda Mladých konzervativců David Vančík
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama