Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.09.2020 15:53:51 - Koníčková

příspěvek pro seniory

Když jste na jaře pomáhali pracujícím nebo zaměstnavatelům, museli dokládat, že mají na pomoc nárok nebo o ni často složitě žádat. Chápu to správně, že důchodci peníze dostanou plošně? A proč stejný příspěvek nedostanou všichni? Co jste nad rámec toho, co si běžně vydělají přidali pracujícím? A co těm, co jsou nezaměstnaní? Nemyslím dlouhodobě, ale třeba když během krize práci ztratili nebo těsně před ní a kvůli krizi ji nemohli sehnat? Možná vás to překvapí, ale příspěvek nepřijde nespravedlivý jen mě, ale i třeba důchodcům, co znám. Ne že by měli na rozhazování, ale sami uznávají, že pomoc potřebují potřebnější. Navíc pořád slyšíme, jak nejsou peníze, státní dluh je rekordně vysoký, ale najednou máte miliardy navíc?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2020 10:44:44 - Jana Maláčová
Dobrý den, děkuji Vám za zaslaný dotaz. Příspěvek dostanou všichni ti, kteří pobírají nějaký typ důchodu. Všechny skupiny lidí byly nějakým způsobem podpořeny a dokonce vyššími částkami. Zaměstnanci, živnostníci, podnikatelé, rodiče dětí…na seniory se při tom pomáhání jakoby zapomnělo. Přitom právě oni, vzhledem k obecně nízkým důchodům, měli také existenční problémy. A to v době prudce rostoucích cen potravin a dalšího zboží, bez kterého se senioři neobejdou. Musíme myslet úplně na všechny.  Nevnímám to jako rozhazování, ale jako úplně obyčejnou mezigenerační solidaritu.