Doc. Ing. Michael Kroh, CSc.

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2014 14:23:54 - lucka675

Putin

Věříte, že je možné s Putinem jednat, a že by ustoupil? Taky se mi nelíbí sankce, ale dosavadní jednání úplně selhala, takže...Jo a proč podle vás současná jednání skončila neúspěchem

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.07.2014 17:34:16 - Doc. Ing. Michael Kroh, CSc.
 Milá Lucko, sankce ještě nikdy nikoho nedonutily ustoupit. Vůči Kubě uplatňují USA sankce již přes 40 let a nic nezískaly. A v čem by Putin měl ustupovat? Prezident Porošenko nabízí povstaleckým územím pouze kapitulaci. Proto ta jednání zatím ztroskotala. Druhou příčinou je, že USA a EU tlačí pouze na Ruskou federaci, která nemá nad povstalci úplnou kontrolu, a ne také na ukrajinskou vládu, aby byla vstřícnější vůči požadavkům ruskojazyčného obyvatelstva. Ukrajinská vláda se vůbec nepokusila v počátcích konfliktu uspokojit požadavky východu země, čímž by oddělila vojenské oddíly domobrany od místního obyvatelstva, které určitě válku nechce. Ale nechce také status quo, tj. unitární stát s vládou politiků ze západu Ukrajiny. Řešením je tedy federace, kterou jsem navrhoval již na počátku konfliktu a k níž se přiklání i prezident MIloš Zeman.