Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2013 17:14:00

Češi, což nevidíte, že Romové chtějí pracovat?

Češi, což nevidíte, že Romové chtějí pracovat?

V demokracii je třeba nastolit naprosto rovné podmínky úplně pro všechny, neboť preferováním kohokoliv poškozujeme všechny ostatní, což pak následně přináší mnoho dalších negativních jevů, včetně nevraživosti mezi různými skupinami občanů.

Již několik let sleduji, jak jsou Češi takřka bezdůvodně napadáni, a to nejen mačetami, ale dokonce i slovně, že jsou rasisty, že snad někteří z nás Romy i nemají rádi, či co, a organizují proti nim různá shromáždění, demonstrace a dokonce i „pochody“, čehož se pak „chytají“ i někteří zahraniční novináři a „lidskoprávní“ činitelé Evropské unie a negativní hlasy zaznívají i z Kanady a USA, jako by tam oni sami neměli svých problémů víc než dost.

Jak jsem již mnohokráte napsal, Češi nejsou rasisté (a za tím si stojím) a vůbec jim nevadí, že je někdo snědý, jiný bledý, někdo černý či žlutý, ale důležité je to, jak se ten který člověk projevuje, jak se chová, zda dodržuje platný právní řád země ve které žije, zda nepáchá trestnou činnost, nenapadá ostatní občany, nekrade a neloupí, zda správně vychovává svoje děti k práci a ostatním povinnostem, zda neruší veřejný pořádek a nebo dokonce noční klid, zda pracuje a nebo si práci opravdu hledá, či zda jen natahuje ruku na dávky na úřadě a dělat se mu fakticky vůbec nechce.

Přestože má většina našich občanů s těmi nepřizpůsobivými občany snědé pleti špatné zkušenosti, rozhodně je nehází do jednoho pytle a snaží se jim maximálně pomoci. Miliony byly v minulých letech každoročně vydávány ze státního rozpočtu na podporu a rozvoj různých romských hnutí, na zlepšení podmínek jejich bydlení, na vznik a rozvoj jejich romských organizací, škol, kurzů a dalších aktivit, byly upřímné snahy zapojit je i do složek ochrany práva, aby měli Romové také „své“ policisty, své zástupce a aktivisty, ale všechny tyto dobře míněné snahy většinou po „přemedializovaném“ bombastickém začátku, selhaly, peníze se jak-si někam vytratily a Romové stále žijí postaru, nepracují a chodí si pro dávky i přesto, že někteří mají velmi slušný majetek, luxusní byty, osobní automobily, špičkovou elektroniku, mobily s internetem a mnozí i těžké zlaté řetězy na krku, což řada našich bílých občanů, ač řádně a poctivě pracují, nemá ani zdaleka.

Někteří z nich si i v televizi neustále stěžují na to, že oni přece chtějí pracovat, ale nemohou práci najít, že český podnikatel zaměstná bílého člověka, ale Roma ne, apod. Proto je potřeba už konečně nastolit opravdu rovné podmínky pro všechny, přibírat lidi do práce zásadně podle pořadníku a podle jejich schopností v souladu s platným právním řádem. Chceš-li pracovat, já Tě přijmu, ale budeš makat jako všichni ostatní – a pokud ne, tak Tě tady nepotřebuji, nebudeš mi kazit pracovní morálku a nikdo jiný za Tebe pracovat nebude a já Tě vyhodím. A to na hodinu! Pokud budeš mít nárok na dávky jako každý jiný občan, tyto dávky dostaneš a pokud ne, dávky nedostaneš! Máš-li nějakou odbornou kvalifikaci, půjdeš dělat kvalifikovanou a lépe placenou práci a nemáš-li žádnou kvalifikaci, naučíš se kopat kanály, čistit odpadní šachty, lámat kámen v lomu, kopat uhlí, dobývat vápenec, apod., ale budeš makat! Pokud na to nemáš fyzičku, přestaneš kouřit a budeš po večerech místo vysedávání u ohýnku cvičit kliky, shyby a další posilující cviky. Pokud půjdeš krást, policie Tě odhalí, zadrží, obviní, půjdeš k soudu, budeš odsouzen k výkonu trestu odnětí svobody a budeš pracovat v nápravném zařízení, aby sis na ten pobyt tam sám vydělal, protože nic nikde není zadarmo! Jasné?

Pokud to tak nebude - totiž, že zde tedy máme pouze jeden jediný platný právní řád, který platí pro všechny, tedy jak pro majoritní bílou populaci, tak pro Romy, černochy, Vietnamce a další lidi, kteří tady žijí a žít chtějí, potud tady budou nepokoje, nevraživost, nenávist, pochody a bitky, které musí řešit policie, ač by měla dělat úplně něco jiného a měli by to řešit politici, protože našim lidem na Romech vadí pouze to, že oni dostávají sociální dávky bez jakékoliv práce - zdarma - a navíc je nepoužívají k nasycení svých dětí, ale propíjí je v putykách a prohrávají v hernách a pak jdou ještě stejně krást a nebo posílají krást svoje nezletilé děti, protože nejsou trestněprávně odpovědné a tudíž nejsou nijak postižitelné. Nutno zde však poznamenat, že postižitelní jsou ti, kteří posílají tyto nezletilé děti krást, a to stejně vysokými trestními sazbami, jakoby trestný čin spáchali sami a proto má policie vždy konat a ne tyto věci přehlížet.

Proto je třeba, aby již všichni odpovědní činitelé, ale zejména politici, konečně prozřeli, nevyhýbali se těmto nepopulárním tématům, nebáli se o své volební preference, a začali tyto ožehavé problémy řešit a aby už konečně viděli, jak moc chtějí naši milí Romové pracovat, aby jim tu práci umožnili se všemi důsledky, tj. se všemi klady i zápory, a problémy nebudou. Nebuďme proto slepí – vážení – a dejme odstrkovaným Romům konečně práci, ať se mohou konečně živit ze svého, ze své práce, za své peníze a nekažme je pořád nějakými ubohými sociálními dávkami. Vždyť je to pro ně přece naprosto, ale naprosto, nedůstojné a urážející.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama