Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2013 0:28:08

Hyenismus některých novinářů je „do nebe volající“.

Hyenismus některých novinářů je „do nebe volající“.

Když člověk dnes pročítá některé české deníky a informační servery, nestačí se divit, co všechno je tam publikováno za „špinavosti“, většinou ze soukromí známých osob.

Proto se nabízí otázka, kam se v naší (ne)slavné „demokracii po česku“ vytratila etika novinářského řemesla?

Nevím, zda je to způsobeno pouze celkovým uvolněním morálky ve společnosti po politickém převratu v roce 1989, absencí právní výchovy, celkovým úpadkem středního i vysokého školství a obsazování různých odpovědných funkcí mladými, nezkušenými a většinou protekčními mladíčky a slečinkami, kteří sice ihned po škole chtějí zastávat vysoké posty a pobírat neúměrně vysoké platy, ale odmítají jakoukoliv odpovědnost, nebo je to jen honba za senzacemi, za rychle vydělanými penězi, za zviditelněním své vlastní osoby za každou cenu, bez jakéhokoliv studu či pouhá tupost současné „nevychované“ mladé generace, které jsme my sice dali všechno, co jsme sami nikdy neměli, ale zřejmě i právě proto, si tato mladá generace, resp. řada jejich příslušníků myslí, že si mohou dovolit cokoliv.

Co si může slušný člověk pomyslet o motivaci jakého-si „zmetka“, který pronásleduje známou herečku Jiřinu Bohdalovou i na zahraniční dovolené jen proto, aby ji vyfotil nahou, když si šla pověsit plavky na balkón hotelového apartmá, „hňupa“, který ležel několik hodin u plotu chatky bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka a vyfotil ho s holým „sexibřichem“ a jen v trenýrkách na zahrádce, „duševního chudáka“, který neustále pronásleduje zpěvačku Ivetu Bartošovou a snaží se o její totální společenské znemožnění, či další „tupouny“, kteří nafilmovali a okamžitě zveřejnili bývalého prezidenta Klause jak krade diplomatické pero v Chile, současného prezidenta Miloše Zemana napadeného náhlou virózou u korunovačních klenotů či všude spícího prezidentského kandidáta šlechtického původu? Uvědomují si vůbec tito „škůdci národa“, že právě zveřejněním takto pořízených „podpásových“ fotografií, ale i doprovodných ironických textů a dalších pomluv všeho druhu, že tím nepoškozují pouze toho kterého člověka a jeho rodinu, ale u známých osob a zejména u vrcholných politiků i náš celý národ v očích celého světa?

I politici, herci, zpěváci a podobné celebrity jsou jen lidé, mají určité ctnosti, ale  i nectnosti, mají své soukromí, své potřeby a jejich neustálým pronásledováním je vlastně tito „také novináři“ či „také fotografové“ doslova ničí? Uvědomují si tito bezcharakterní „šmejdi“, že i v naší prapodivné „demokracii po česku“ existuje ochrana osobnosti každého jedince? Uvědomují si, že svým jednáním páchají trestnou činnost a mohou být pravomocně odsouzeni?

Co to je za vrchol nevkusu, zveřejnit fotomontáž ukazující údajnou dceru prezidenta Miloše Zemana, Kateřinu, na nějaké údajné „pornoakci“? To samozřejmě nebylo vůbec zamířeno  proti Kateřině, ale účelově a přímo proti prezidentu republiky – a to je vrchol drzosti a arogance a nelze to ničím omluvit! Ničím!!!! A jen tak mimochodem, i kdyby tam osobně ta Kateřina byla, co je komu vůbec do toho? Vždyť to mohlo být na ni i účelově připraveno, či ne? Vám se nikdy nestalo, že jste byli pozváni na nějakou oslavu, na nějaké narozeniny někoho, koho si vážíte a náhle se tam nečekaně, jako překvapení večera, objevila striptérka, které když někdo účelově připlatí, klidně si vám sedne na klín, vezme vás kolem krku, začne se s vámi „muckat“ a než stačíte jakkoli zareagovat, účelově připravené fotoaparáty dokonají své? To jsou ale „estébácké“ metody „verbování“ agentů z padesátých a možná i šedesátých let minulého století. A nyní, v demokracii, je dovoleno je beztrestně používat ve veřejném životě k zesměšňování a k likvidaci politiků? A dokonce k zesměšňování prezidenta republiky, kterého jsme si sami zvolili v přímé volbě? Kam jsme se to, proboha, dopracovali? Kam jsme to klesli? Nebo jsme se již opravdu změnili v bandu hulvátů, která nerespektuje ani právoplatně zvolenou hlavu státu? Přemýšlejte o tom, vážení, až si zase budete kupovat nějaký „špinavý plátek“ místo seriózních novin.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama