Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2013 2:14:53

Jsme inteligentní národ, a nebo banda hulvátů?

Jsme inteligentní národ, a nebo banda hulvátů?

Dnes večer jsme si mohli, takřka na všech serverech, přečíst zprávu, že proti prezidentu Miloši Zemanovi, který v rámci návštěv jednotlivých regionů navštívil i středočeskou Dobříš na Příbramsku, tam protestovala zhruba padesátka odpůrců.

Tito „inteligenti“ údajně nesli různé hanlivé transparenty s nápisem „Nechci rady bonmotáka“, „Vrať nám republiku, šarmantní alkoholiku“, „Lež a Zeman vítězí nad pravdou a demokracií – zatím“, „Běž domů Zemane“, apod.

Uvědomují si tito hulváti, že vědomě uráží nejvyššího představitele naší země, že vědomě uráží prezidenta České republiky, který byl řádně zvolen a to navíc přímou volbou občanů, kterou si sami občané dlouhodobě přáli, a že to nevidí pouze naši občané, ale i statisíce či miliony lidí v zahraničí a podle toho si také vytváří i obraz naší republiky, obraz kulturnosti našeho národa a našich lidí vůbec?

Uvědomují si tito duševní chudáci, že zde již není prezidentská volební kampaň, kde se snad mohlo nějaké to „vybočení“ tolerovat, a ve které se opakovaně zcela zesměšnil právě protikandidát Miloše Zemana, Karel Schwarzenberg, a to nejen svou blekotavou mluvou, nesouvislými větami, „spavou“ nemocí, ale i zásadní neznalostí české státní hymny a dalšími svými projevy?

Ve zprávě bylo dokonce uvedeno, že mezi protestujícími byl i místní evangelický farář, hokejový trenér Slavomír Lener a manželka starosty, který prezidenta osobně doprovázel. To je tedy opravdu síla. Už jen to, že tam „strašil“ jakýsi flanďák je drzostí nejvyššího stupně, neboť nikdo neprofitoval z této podivné „pseudodemokratické“ společnosti více, než „tuneláři“ a církve, ale že se tam angažoval i hokejový trenér Lener, je zcela nepochopitelné a neomluvitelné. Účast manželky tamního starosty na straně protestujících je naprosto nepřípustná a sám takový starosta by z toho měl vyvodit odpovídající závěry. Nechápu, jak může takový trenér a dokonce bývalý trenér české hokejové reprezentace a současný šéftrenér ČSLH, správně vést náš hokej, když ani neví, jak se má chovat k hlavě našeho státu?

I tyto případy ukazují, že někteří lidé jsou skutečnými šašky, kteří jsou v rámci svého dalšího „zviditelnění“ schopni udělat takřka cokoliv, nedomýšlí důsledky svého jednání a podléhají názorům různých pomatenců, mezi které patří, bohužel, i někteří naši novináři. Jak jinak si vysvětlit, že jakýsi novinář napíše, že….“Středočeský kraj zaplatí za návštěvu prezidenta až jeden milion korun…….hejtmanství bude platit ze svého například obědy a večeře pro prezidenta a jeho delegaci…..a, kromě kraje budou část nákladů za prezidentovu návštěvu platit také města a obce, kam zavítá…..“.

Co je smyslem takto podané informace? Rozhodně to není žádná demokratická kontrola „hlídacích psů“ demokracie, ale jde o bohapusté pobuřování našich, již tak naštvaných, lidí proti současné hlavě státu, proti našemu současnému prezidentovi Miloši Zemanovi a rozdmychávání nenávisti v současné etapě vývoje naší společnosti místo toho, aby se všichni snažili o její sjednocení.

Nebo si tito ubožáci myslí, že by prezident měl sedět na Hradě a mezi lidi nejezdit? Myslí si snad, že když takto jezdil po našich městech prezident Masaryk, že to bylo zadarmo? Je třeba si uvědomit, že když některé městečko, městys či vesnici navštíví prezident republiky, normální lidé to vnímají jako obrovskou poctu právě tomu jejich místu a nějakých pár korun za obědy, večeře či ozvučení pódia je naprosto nezajímá. A je třeba dodat, že pokud to někdo chápe jinak – je to provokatér. Zamyslete se nad tím, vy méně přemýšliví občané, alespoň příště, než zase uděláte nějakou ostudu!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama