Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2013 15:12:02

Nyní je nejpříznivější situace ke sjednocení levice.

Nyní je nejpříznivější situace ke sjednocení levice.

Již zhruba dva roky pozorně sleduji politickou situaci v naší zemi a v řadě článků a blogů jsem během této doby napsal, že chce-li levice v České republice opravdu uspět a konečně vykonat něco prospěšného pro naše občany, musí se sjednotit.

Každému, kdo se živí vlastní prací, ať již fyzickou či duševní, je již delší dobu naprosto jasné, že naši občané již mají dost pravicových vlád a jejich doslova „protilidové“ politiky, posluhování různým velmocím, zahraničním agentům, lobbistům, hochštaplerům, zbrojířům a největším podnikatelům, se zcela zřejmým cílem zpětné vazby, v podobě navrácení značných finančních částek, za tzv. „státní zakázky“ do vlastních kapes.

Nenáviděná vláda nabubřelého a nerozhodného svazáka Nečase, který s sebou nechal smýkat nejen ještě nenáviděnějším ministrem financí, který pod fiktivní záminkou rovnosti všech občanů odebral zaměstnanecké výhody všem nebezpečným a zdraví škodlivým povoláním, včetně horníků, kteří jsou dnes s podlomeným zdravím bez práce a zřejmě budou díky panu Bakalovi brzy i bez bytů, ale i neskutečně vychytralou „kantýnskou“ - konečně padla a ihned se ukázalo, jaké vztahy vlastně v této „povedené“ koalici panovaly. Situace ihned využila TOP 09, která se slovy intrikána Kalouska a dokonce i dopisem Karla Schwarzenberga sama postavila do čela české pravice a začala vyzývat k boji za záchranu republiky, ale i proradná Karolína s příznačným příjmením, která ve finále zradila i svou vlastní stranu a lidi, kteří ji věřili, jen aby nevypadla ze hry sama.

Nebudu komentovat zoufalé snahy zhrzených pravicových vládních představitelů očernit s pomocí pravicového tisku vcelku logické kroky levicového prezidenta Miloše Zemana, který je zcela jistě činil pouze proto, aby znemožnil návrat těchto „pijavic“ vysávajících celá léta náš stát, k moci. Snaha pravicových činitelů instalovat do funkce předsedy vlády kohokoliv, včetně nesoudné, leč značně ambiciózní, absolventky Střední zemědělské a technické školy v Havlíčkově Brodě - Miroslavy Němcové, která sice dnes řídí Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky, kde prokazatelně není co zkazit, ale fakticky by nemohla řídit ani práci „nádvorní party pomocných dělníků“ v kterémkoliv zemědělském družstvu, natož českou vládu, vedla pouze k tomu, aby nemohlo být na jednotlivých ministerstvech zjištěno zneužívání funkcí bývalých pravicových ministrů a jejich spřízněných náměstků, neoprávněné zaměstnávání rodinných příslušníků bez řádné kvalifikace, neoprávněné čerpání a přidělování dotací a dalších státních finančních prostředků, vyplácení nezasloužených odměn v nebývalé výši svým kamarádům a milenkám, zneužívání automobilů ministerstev a ostatních státních úřadů pro soukromé účely a další zvěrstva, která jsou dnes zjišťována, neboť to bude jistě úkolem orgánů činných v trestním řízení.

Chci zde však opakovaně vyzvat všechny levicové politiky, aby vlastním zahleděním se do sebe sama nepropásli současnou situaci, aby se přestali navzájem hašteřit a „špičkovat“, aby přestali být ješitní, zapomněli na staré spory i podrazy a začali se chovat státnicky a pracovali ve prospěch našich občanů. Jedině tak totiž mohou skutečně vytvořit podmínky pro úspěšné volby, ve kterých musí levice zvítězit s naprostou převahou, aby nebyla nikterak závislá za stranách, které se, jako např. KDU – ČSL nebo LIDEM, připojí ke komukoliv, jen aby byly u moci a pak ho budou systematicky vydírat.

Jestliže v současné době zcela jednoznačně patří do spektra našich levicových stran nejen Česká strana sociálně demokratická (ČSSD), Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM), Strana práv občanů – Zemanovci (SPOZ) a Národní socialisté – Levice 21. století (NS LEV 21), je třeba, aby se všechny tyto levicové politické strany navzájem spojily, koordinovaly své volební programy a hlavně, aby jejich představitelé úzce spolupracovali.  

Není nadále možné, aby si pan prezident myslel, že když byl zvolen přímou volbou občany, že má větší pravomoci než mu dává Ústava České republiky a aby v tomto směru zbytečně dráždil představitele ostatních politických stran, neboť žádné větší pravomoci „de lege lata“ nemá, není možné, aby se největší levicová politická strana ČSSD v rozhodné době rozdělila na dva takřka nesmiřitelné tábory, Sobotkův a Haškův, a aby někteří její členové tuto stranu zradili jen proto, že někde dostanou lukrativnější funkce a „potopili“ předsedu této strany Bohumila Sobotku, čímž však tuto stranu naprosto diskreditují. Není možné nadále chápat objektivní a zcela oprávněnou kritiku představitele NS LEV 21 Jiřího Paroubka jako nepřátelskou, když Jiří Paroubek kritizuje nešvary napříč politickým spektrem, včetně svých spolustraníků zcela objektivně a nelze se ani divit SPOZ, že se snaží získat volební preference lákáním současných ministrů v demisi do svých řad. Každý totiž dělá vše, co umí a pokud tak činí v rámci platných zákonů, nelze mu nic vytýkat.

Je třeba si vždy, než něco udělám, položit otázku „Komu to, či ono poslouží?“ a podle toho také jednat. Jsem přesvědčen o tom, že nově zvolený prezident měl na Pražském hradě či v Lánech přijmout předsedy všech politických stran, které jsou v České republice registrovány, nejen tedy představitele parlamentních stran jak učinil, každé straně měl věnovat minimálně hodinu či dvě svého času a pak by se dozvěděl i řadu informací, představ a důvodů, proč vlastně tyto politické strany vznikly, kolik mají členů a dalších přívrženců, čeho chtějí dosáhnout a co hodlají pro své voliče dále dělat. Bylo by to přinejmenším slušné a také státnické. Jestliže však prezident Miloš Zeman nepřijal na Pražském hradě ani současného předsedu NS LEV 21 Jiřího Paroubka, který byl úplně na stejné lodi jako on sám a „vytáhnul“ ČSSD z takřka nulových preferencí po pádu Grossovy vlády na nebývalých 30 % je obrovskou urážkou bývalého předsedy ČSSD a úspěšného předsedy české vlády a nahrává to ve svých důsledcích pravici, zejména bystrému spekulantovi Kalouskovi.

Proto opakovaně vyzývám všechny levicové politiky – zanechte vzájemné kritiky, vzájemného hašteření, zapomeňte na vzájemné spory z minulosti a pracujte ve prospěch našeho lidu! Na Pražském hradě sedí konečně první zcela jasně levicový porevoluční prezident Miloš Zeman, jehož volbu jsme od samého počátku podporovali, v Senátu převládá rovněž levicová ČSSD a po nových parlamentních volbách bude zcela jistě výrazně levicová i Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, což skýtá záruku, že zde bude konečně – po dlouhých 23 letech – možno udělat něco pořádného pro slušné a pracovité lidi, kteří se živí vlastní prací a nekradou. A to by mělo být cílem pro všechny současné levicové politické strany, jejichž představitelé si musí uvědomit, že nemohou být v žádné koalici s ODS, TOP 09, LIDEM, KDU – ČSL, ani s ambiciózním Andrejem Babišem, který se snaží o „Berlusconizaci“ české politiky, ale pouze v sepětí ČSSD + KSČM + SPOZ a LEV 21. A jiná volba – ve prospěch našich občanů – není!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama