Doc. JUDr. Miroslav Němec, Ph.D.

  • NÁR.SOC.
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2014 1:51:36

Ústavní soud rozhodl ve věci střídavé výchovy dětí správně!

Ústavní soud rozhodl ve věci střídavé výchovy dětí správně!

Ve čtvrtek 5. června 2014, po dlouhých celonárodních diskuzích a mnohdy nechutných letitých tahanicích mezi rodiči dětí, rozhodl Ústavní soud ČR,že normou pro další obdobná soudní rozhodnutí bude střídavá péče obou rodičů,nikoliv pouze výchova matky!

Toto významné soudní rozhodnutí, kterým se budou napříště české soudy řídit v případě, že mají o výchovu dítěte oba rodiče opravdový zájem a že jsou k tomu oba způsobilí, a které po dlouhých letech marného volání ze strany starostlivých otců, konečně mnohé otce zrovnoprávňuje s doposud privilegovanými matkami, se okamžitě stalo předmětem kritiky těch matek, které si i díky dost hloupé, minulé státní (socialistické) politice, zvykly na to, že mohou beztrestně a dokonce s podporou státu, otce dítěte donekonečna vydírat tak, až mnozí milující otcové, skončili jako bezdomovci.

Ústavní soud České republiky vyšel velmi správně nejen z vývoje právní úpravy v zákoně o rodině, ale i z nového občanského zákoníku, z nichž zcela jasně plyne, že pokud jsou oba rodiče způsobilí dítě vychovávat a pokud mají oba o výchovu svého dítěte zájem, oba dbali o jeho výchovu po stránce citové, rozumové a mravní, svěření dítěte do střídané péče by mělo být napříště pravidlem, zatímco každé jiné řešení by mělo být pouze výjimkou, kterou bude nadále nutné řádně zdůvodnit.

Plně to koresponduje s právem každého dítěte, aby bylo vychováváno oběma svými vlastními rodiči, ale i s právem obou rodičů, kteří mají mít na výchovu dítěte stejný vliv a mají ho tedy vychovávat buď společně v jedné milující rodině, a pokud tato rodina přestala plnit svojí roli, má mít každý z rodičů na výchovu svého dítěte stejný časový prostor, aby dítě nikterak nestrádalo.

Z logiky věci tedy zcela jasně vyplývá, že otec, který řádně na svoje dítě platí a má o jeho výchovu zájem, nesmí být již nadále z rodičovské role odsouván, pod jakýmikoliv záminkami, které zcela alibisticky a bezdůvodně zavedl socialistický právní systém, jen proto, aby vyloučil možnost, že se nakonec bude muset o dítě postarat stát sám. Proto také, socialistický soud, ve většině případů, přidělil dítě matce a otce odsoudil pouze k placení výživného s tím, že svoje dítě může vidět jednu hodinu až jeden den v týdnu, což bylo, zcela zjevně, naprosto nedostatečné a nesprávné rozhodnutí! Byl to naprostý výsměch všem milujícím otcům, kteří v důsledku těchto stupidních rozhodnutí alibistických socialistických soudů, celá léta psychicky strádali a byli doslova perzekuováni dominantním státem, který volil formu nejmenšího odporu a šel na ruku vychytralým matkám, které si řekly, že budou otce jejich dětí takřka celý produktivní život vydírat.

Jaké však byly následky takovýchto hloupých soudních rozhodnutí, většinou vědí pouze policisté, kteří byli nuceni zakročovat v řadě krajních situací, kde matka dítěte bránila jeho otci v přístupu k jeho dítěti, používala podlých lstí, pomluv a dalších nehorázných ženských intrik, jen aby z milujícího otce „udělala“ zločince, který ji snad pronásleduje či ohrožuje na životě, když se chce dostat ke svému dítěti. Řada neslušných, nesoudných, kariéristicky založených, až úlisných a vyděračských žen, si až doposud mohla brát svoje děti, proti jejich otcům, jako rukojmí. Ale to nyní konečně skončilo!

Takže naše přetěžovaná a doposud žádnou vládou řádně nezaplacená policie (rozuměj: Policie České republiky) již nebude muset jezdit řešit situaci do bytů rozvedených rodičů, kde se tito rodiče doslova perou o dítě „na nože“, kde jsou, většinou ženami fingovány případy znásilnění a dalších násilných aktů, kde jsou ženami nezletilé dívenky (dcery) naváděny k tomu, aby svědčily proti svým vlastním otcům ve věcech jejich zneužívání, apod., ale ani k případům, kdy totálně opilá matka dítěte nechá svoje dítě bez dozoru na ulici a jde za novým nápadníkem do jeho bytu, ač její zákonitý manžel tvrdě „maká“ a vydělává pro ně peníze v práci, a toto dítě se ztratí, vypadne z okna bytu či ho dokonce v návalu zlosti, že se o něj musí starat, vzteky taková bezohledná matka umlátí a nikoliv ve stavu laktační psychózy, dokonce zabije (!!)

I takové jsou, bohužel, některé dnešní české mladé kariéristické a nevychované matky, a v našem právním řádu pro ně, bohužel, není žádný odpovídající trest, neboť trest smrti byl i pro tyto hyeny v lidské podobě, bohužel, zrušen. A jen se podívejte, kolik mladých „slečen“ se již od deseti či jedenácti let „peleší“ se stejně starými feťáky, ač to zákon nedovoluje, přepadají důchodce v parku, holdují alkoholu, „hulí trávu“ jako fabriky a opovrhují vším, co je společenské a na požadované úrovni. Co jsme to vychovali za generaci, vážení? A ještě si mnozí z nás dovolují vynadat učiteli, který se je snaží ve škole jak-si srovnat? Proč? Protože na své děti nemáme čas a jsme nezodpovědní, a naprosto nesoudní, myslíme si, že naše děti jsou geniální, ač jsou to „děti ulice“, ze kterých rostou pouze zločinci!

Jako policista, který jsem poctivě odsloužil plných 40 let služby, bych mohl mnohé vyprávět, ale ani snad nechci. I dnes, kdy jsem v naprosto zaslouženém důchodu, mi jde doslova mráz po zádech, když si vzpomenu na případy, které končily smrtí jednoho, či dokonce obou původně se milujících rodičů dítěte, jejichž střeva doslova partnerem „vyvržená“ z dutiny břišní, byla po útoku bývalého manžela roztahána po několika místnostech jejich původního společného bytu, všude plno krve, a dítě bylo následně umístěno v dětském diagnostickém ústavu, a zde – díky hloupému státnímu systému a mizerným vychovatelům – z něho vyrostl jen nový delikvent a později i kvalifikovaný zločinec, který neměl rád lidi a byl, přesně ve stylu brakových amerických filmů, schopen zabíjet - vraždit lidi.

Vzpomínáte na případ z Chlumce nad Cidlinou, kde  syn zavraždil matku jen proto, že po něm chtěla, aby si uklidil svoje věci? Vzpomínáte si na případ, kdy od malička privilegovaný synek primáře okresní nemocnice vyvraždil celou rodinu jen proto, že ho nechtěla nechat dělat to, co on sám chtěl? Vzpomínáte si na zavraždění nezletilé dívenky jen proto, že nechtěla být po vůli o rok staršímu gaunerovi? Vzpomínáte si na případ z Jihlavy, kde naprosto otupělí a sotva zletilí kreténi vyhodili z okna bytu dívenku jen proto, aby na ně neřekla, že ji znásilnili, pak ji ukopali a uškrtili a vhodili, jakoby se nic nestalo, do kontejneru s odpady, kde byla nalezena až po týdnu a na smetišti?

A divíte se, že se tady organizuje jaká-si „domobrana“, když orgány státní moci a správy nejsou schopné bezpečnost občanů zajistit? Já se tomu dnes už také opravdu nedivím, neboť v důsledku neustálého snižování platů policistů z policie odešli již všichni schopní policisté a kriminalisté a zůstali tam pouze noví, nevyškolení a práva neznalí nováčci, kteří takřka nic neumí. To jsme chtěli, ptám se já? A zároveň si odpovídám, že takto jsme to rozhodně nechtěli, ale někdo to takto zcela úmyslně zařídil. Otázkou je KDO TO ZAŘÍDIL, PROČ, A TAKÉ KDY ZA TO BUDE PO PRÁVU POTRESTÁN.

Proto vítám toto rozhodnutí Ústavního soudu České republiky, a jsem opravdu rád, že milující otcové budou mít stejnou možnost vychovávat své potomky stejným způsobem jako jejich matky, že bude nadále preferována velmi správná střídavá výchova, se svými klady i zápory, a že Policie České republiky se již bude moci věnovat daleko závažnějším kriminálním kauzám, které ničí tuto, zatím jen „pseudodemokratickou“, českou společnost.

Přemýšlejte o tom, vážení, neboť někde, a zcela jistě, děláme zásadní chyby a takto to již dál jít nemůže, byť je zde deklarována demokracie, čili „vláda lidu“! A to jsou nejen práva a svobody, ale i povinnosti – a řada povinností! Račte se s nimi laskavě seznámit, vážení, protože neznalost práva nikoho neomlouvá a hlupce vážně nikdo nebere.

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.

Stínový ministr vnitra za LEV 21

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama