Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2023 22:07:00

Koloběžky jako pasti pro nevidomé, vozíčkáře nebo hůře pohyblivé seniory

Koloběžky jako pasti pro nevidomé, vozíčkáře nebo hůře pohyblivé seniory

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke sdíleným koloběžkám.

 Pro nemalou část Pražanů je kličkování mezi špatně odstavenými koloběžkami na denním pořádku. Někteří uživatelé je odhodí tak bezohledně, že se z nich stanou nebezpečné pasti pro nevidomé, vozíčkáře nebo hůře pohyblivé seniory. Jako lékař dobře vím, jak vážná zranění mohou způsobit.

Je tedy na čase, aby špatně odstavené koloběžky z veřejného prostoru zmizely. A mám dobré zprávy - včera jsme se tomuto cíli o krok přiblížili. Na zastupitelstvu jsme jednali o tom, jak tento problém řešit. Prosazuji, aby je z chodníků odstraňovalo město. Musí být nastavena jasná pravidla, aby nebylo ohroženo bezpečí a zdraví lidí. Jako město máme povinnost se o to postarat. Nyní ještě čekáme na názor policie a některá další odborná stanoviska. Věřím, že je budu mít k dispozici brzy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama