Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2020 12:34:59

Světová válka zvaná „corona virus“

Světová válka zvaná „corona virus“

Jako křesťaňský demokrat a katolík si dovoluji konstatovat: Když se lidstvo znelíbí Bohu, sešle na něj Všemohoucí tresty jekéhokoliv druhu. Bůh je bohužel, v tomto směru, velice nevybíravý a nevypočitatelný...

  Nelze se na nic spolehnout.

   Lidstvo nemasakrují pouze choroby, nýbrž i války a revoluce. Není to nic novodobého. Ačkoliv Ježíš Kristus hlásá „Milujte své nepřátelé!“, v době 30. leté války (1618 – 1648), se mezi sebou masakrovali katolíci a protestanti, ve jménu Boha a Krista po miliónech, aniž by byl vyhlášen zákaz sportovních utkání, návštěvy divadel, shromažďování nad 20 osob atd. Ono běsnění přestalo, až se katolící i protestanti dopracovali k názoru, že hrozí vymření evropského obyvatelstva... Nebylo k tomu třeba ani morové nákazy, ani corona virusu.

   Morové nákazy se táhnou celým středověkem. Bůh nás vytrestal dokonce 1. světovou válkou a od roku 1917 komunizmem. Nevzali jsme si poučení a následovala 2. světová válka a světový komunismus. Spočítáme-li lidské oběti obou válek a světového komunismu do roku 1990, dojdeme k číslu cca. 80 milionů nebožtíků. Tedy, bez zákazů, návštěvy mateřských školek, sportovních utkání a vstupu do kina...

   Zákazem ústavních práv se přeci žádná nemoc nevyléčí – i kdyby šlo o puhou rýmu!

Spolková kancléřka Merklová, ve svém projevu k národu, vyzvala k solidaritě a uvedla do pohotovosti dokonce armádu. Chce snad Německo zaútočit proti corona chřipce tankovými divizemi?

Ano, jedna vláda za druhou vydává apelace, ale žádná nepředkládá řešení.

 Řešení je pouze jedno: Účinný protilék. Nikde jsem nečetl, že by se tím někdo zabýval.

  Naši političtí představitelé a EU nejsou organizačně něčeho takového schopní, protože je nikdo myslet ve prospěch národa a světa nepoučil.

   Jedná se o geniální intrikány s obdivuhodnými schopnostmi udržet se u mocenského korita.  Jde o jakýsi přirozený pud existenční sebezáchovy. S tím se dá těžko něco dělat, ovšem alternativně a na dlouho je otázkou, jak dalece s takovouto mentalitou lidstvo přežije... Bůh to vidí a jedná!

   V době napoleonských válek vznikl chronický nedostatek másla.

 Místo, aby francouzský císař ohlásil (zákazem) omezení konzumace másla, vyhlásil královskou odměnu tomu, kdo vynalezne „umělé máslo“. Zvítězil jistý lekárník Hippolyte Mége-Mouriés (1817 – 1880). Vynalezl náhražku, zvanou „margarine“. Tím byl problém, alespoň přechodně, vyřešen.

   Proč doposud žádná vláda tohoto světa nevyhlásila, např. 20.000.000,- Eur tomu, kdo vynalezne protilék na corona chřipku? Určitě by to mohlo být daleko užitečnější než dennodenně vyhlašovat nové a nové zákazy.

Účinnost dosavadních zákázů je víc než sporná. Počet nakažených corona virem stoupá a zákazy doposud nevyléčily ani jednoho pacienta a nezachránily ani jednomu postiženému život?

Vyhlášení zákazů má doposud prokazatelně pouze jeden jedinný účinek – zruinování celé řady podnikatelů a tím zničení miliony pracovních míst. Pakliže by ona opatření přetrvávala roky, znamenalo by to absolutní zhroucení světové ekonomiky a lidstvo by se dostalo do stádia vývoje podle hesla „zpátky na stromy“, prvotně pospolná společnost...

Normal 0 21 false false false DE X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama