Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2014 14:06:15

Diskusi o životě v EU přiveze Kavárna Evropa také do Žďáru nad Sázavou

Diskusi o životě v EU přiveze Kavárna Evropa také do Žďáru nad Sázavou

Ve čtvrtek 27. března zavítá projekt Kavárna Evropa také do Žďáru nad Sázavou.

 Veřejnost tak bude mít jedinečnou možnost zapojit se do diskuze o tématech, která ovlivňují každodenní život nás všech. Akce se koná od 17 hodin v Pub & Cafe, a je otevřena všem zájemcům.

Neziskové organizace EUTIS, o.p.s. a Civipolis o.p.s. připravily zajímavý projekt s názvem Kavárna Evropa. Projekt získal podporu ze strany Zastoupení Evropské komise v Praze a v současné době probíhají besedy v sedmi městech napříč republikou.

Ve čtvrtek 27. března se uskuteční beseda pro středoškoláky na Gymnáziu, Žďár nad Sázavou a v odpoledních hodinách od 17:00 do 18:30 v kavárně Pub & Cafe. Pozvání přijali Ing. Jan ZAHRADIL, poslanec Evropského parlamentu (zúčastní se jen besedy na gymnáziu), PhDr. Libor Rouček, poslanec Evropského parlamentu, Mgr. Marcela KROPÁČOVÁ, projektová manažerka, a Mgr. Vratislav DOSTÁL, novinář - Deník referendum.

Více informací lze nalézt také na facebooku projektu.

Beseda se bude týkat nejrůznějších témat, jako například práce v evropských institucích či v jiných zemích EU (téma volného pohybu osob), významu Evropského parlamentu, náplni práce europoslanců a vlivu evropské legislativy na každodenní život občanů ČR, práv občanů EU a obecně významu občanství EU, nebude chybět také otázka budoucího směřování evropské integrace a EU.

Beseda se koná v rámci projektu Kavárna Evropa, který má za cíl zvýšení znalostí studentů i širší veřejnosti o právech občanů EU a podnícení jejich aktivní účast na demokratickém životě v EU.

Zdroj: novinky.cz, 26.3.2014, Radim Kašpar


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama