Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2014 21:48:36

Evropští sociální demokraté navštívili východní Ukrajinu

Evropští sociální demokraté navštívili východní Ukrajinu

Delegace poslanců Evropských sociálních demokratů v Evropském parlamentu dnes zakončila svou návštěvu Ukrajiny setkáním na vysoké úrovni ve východní části města Charkov.

Delegace, jejímiž členy jsou prezident Hannes Swoboda, místopředsedové Libor Rouček a Göran Farm a člen meziparlamentní delegace pro spolupráci EP – a ukrajinského parlamentu Tonino Picula viděli přímo na místě současnou situaci. Měli možnost se setkat se zástupci místních a regionálních orgánů, odborů a občanské společnosti. Včera jednali v Kyjevě s úřadujícím ukrajinským prezidentem a premiérem.

Na závěr své návštěvy Charkova prohlásili přítomní sociálnědemokratičtí europoslanci:

„Ukrajina bojuje legitimně proti ruské agresi. Neméně důležitý je také boj uvnitř Ukrajiny - proti rozsáhlé korupci, stínové ekonomice a neefektivní, příliš centralizované státní správě. Toto znamená především provedení zásadních reforem.

„Pro udržení jednotné Ukrajiny musí být ústřední vláda aktivní na obou frontách – vnitřní i vnější.

„Vítáme oznámení o možném referendu k rozdělení pravomocí na regiony Ukrajiny. Uplynulo mnoho let od slibů daných během „oranžové revoluce", které nepřinesly žádné výsledky. Povstání na Majdanu musí nyní vést k reformám, které ochrání všechny občany Ukrajiny včetně menšin. Je nutné zvětšit jednotu státu prostřednictvím větší decentralizace a účinných státních struktur. "

Zdroj : www.socialistsanddemocrats.eu , 30.4.2014


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama