Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2011 21:50:09

Je politicky nereálné, aby Evropský fond stability posílil až na dva biliony

Je politicky nereálné, aby Evropský fond stability posílil až na dva biliony

27.9.2011 ČRo - rádio Česko.cz - exkluzivne, redaktoři Karolína Koubová, Marián Vojtek. Evropský fond stability zřejmě nebude posílen až o dva biliony eur.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Jak Rádiu Česko řekl místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček z ČSSD, je to politicky neprůchodné. Navýšení právě na částku dva biliony eur měl být podle BBC plán světových finančních činitelů.

Rouček ale v našem vysílání připustil, že se intenzivně jedná o odpisu 50 procent řeckých dluhů:„Dva bilióny eur je nereálné. Je to politicky nereálné, čili my můžeme mluvit někde mezi, řekněme, 500 miliardami a jedním biliónem. A pokud jde o ten odpis, začíná se čím dál tím víc mluvit o 50 procentech. Ano, já myslím, že to jedna z alternativ je, která se stále více nyní propracovává, uvidíme, s jakým výsledkem,“ uvedl místopředseda EP Rouček.Zahradil: Řecko stejně zkrachuje Předseda europoslaneckého klubu ODS Jan Zahradil ve vysílání Rádia Česko varoval před ukvapenými kroky, které ohrozí euro. Důvodem je vysoká navázanost českého průmyslu na evropské ekonomiky. Zahradil osobně vidí bankrot Řecka jako nevyhnutelný:„Dříve nebo později k tomu stejně dojde a možná i u některých dalších zemí. Ty trhy jsou nemilosrdné, politici se mohou třeba stavět na hlavu a přijímat různé záchranné balíčky a vyhlašovat různé deklarace o těch nebo oněch opatřeních, ale ty trhy si to prostě zhodnotí a řeknou si samy, jestli to bylo dostatečné, nebo nebylo a jak je vidět v tuto chvíli, tak ty reakce trhů jsou takové, že euro je stále ještě v krizi a že ta cesta ven ještě není vidět.“

http://www.rozhlas.cz/radio_cesko/exkluzivne/_zprava/953811

http://www.rozhlas.cz/radio_cesko/exkluzivne/_zprava/953811

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama