Drahoslav Chudoba

Nezávislý kandidát do Senátu v obvodu Rychnov nad Kněžnou
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2020 16:46:08

Máte nápad, jak zlepšit celkové hospodaření s vodou?

Máte nápad, jak zlepšit celkové hospodaření s vodou?

Ani přes deštivé léto jsme nad suchem nezvítězili. Česko stále trápí sucho, které střídají vydatné přívalové deště. Důvodů, proč se voda nedostane hluboko do půdy, je hned několik.

Počasí nezměníme, zemědělské plodiny, které nám odčerpávají srážkovou vodu, potřebujeme.❓Co s tím?Samo se nic nezmění. Bez celkové péče o krajinu bude voda ubývat. Je proto potřeba zásadně zlepšit celkové hospodaření s vodou.❓Jak?Můžeme lépe hospodařit se srážkovou vodou:✅Retenční nádržeNapříklad na nádvoří radnice v České Lípě vybudovali nádrž na zachytávání dešťové vody. Do nádrže se vejde přes 5000 litrů vody a slouží k zalévání zeleně především v komplexu městských budov na náměstí. To je cesta, kterou bych se vydal.✅DešťovkaVýpomoc zajišťují programy typu „dešťovka“. Jedná se o dotace pro vlastníky či stavebníky rodinných a bytových domů na využití srážkové a odpadní vody v domácnosti i na zahradě. Tyto programy motivují vlastníky k efektivnímu hospodaření s vodou.✅AquabagyNeboli zavlažovací vaky. V Chocni například systém aquabagů funguje na zavlažování stromů a keřů. Díky aquabagům se stromy a keře zavlažují postupně a voda se dostane až ke kořenům. Chci se zasadit o to, aby měly obce a města možnost udržovat si krásnou zeleň a aby měly možnost získat dotace na aquabagy.Dlouhodobě sleduji, jak v Izraeli umí pracovat s vodou a přeji si, abychom se dokázali inspirovat. Budu se zasazovat o dotaze na kapénkovou závlahu do jednotlivých domácností nebo o využití „šedé“ vody z koupelen, která by se mohla využívat ke splachování toalet a po úpravě i pro zahradní zálivky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama