ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2019 17:40:07

Zahubí nás králíci ?

Zahubí nás králíci ?

Svět kolem nás se mění.

 

.  Ano – měníme ho my, lidé – od nepaměti. A dnes si k tomu i určujeme pravidla. Jen si občas s výsledkem nevíme rady. Příkladů lze ukázat tisíce. Otočený tok řeky – vysychá moře. Vykácení pralesa – změní se mikroklima. Pesticidy hubí hmyz, hynou ptáci.. Snad mi rozumíte.

   Za mého mládí bylo po honu vyřazeno klidně i dvě stě zajíců. Divocí králíci tehdy volně nepobíhali, doma jsme měli i šedesát  domácích, každou neděli byl na česneku, s uzeným či vepřovým bůčkem, byla z nich prima svíčková i sekaná.  Dnes potkat  zajíce v kraji je svátek. A mražený králík vyjde min. na 2 stovky. Není mým cílem tu rozebírat proč. To někdy jindy..

   U protinožců tomu je naopak – před cca 150 lety sem dovezl farmář asi 30 jedinců zajíců a králíků z Evropy a volně je pustil na svůj pozemek – za 15 let jich bylo v Austrálii víc než 2 miliony. Sežrali vegetaci a farmáři bili a dodnes bijí na poplach. Hubili je jedy, bakteriemi, stříleli je – jejich stavy snížili na desetinu, všechno marné. Králici se stali odolní vůči bakteriím, jedy hubí i místní zvěř, 2000km dlouhý plot nepomáhá . Jejich počet narůstá, odhad je 600 milionů !! Dodnes si tam s nimi nevědí rady. Ale podobným problémem jsou tam i velbloudi ! A že je Austrálie daleko ??

  Evropa má podobný problém, ale s lidmi ! Jako malý jsem se učil, že na zeměkouli žije cca 3 mld. lidí. Dnes už nás je prý 7 mld

  Porodnost v Evropě je na průměru asi koef. - 1,6 – tedy Evropa vymírá. Nesporně je to změnou životního stylu a s ním spojeným rozvolněním rodinných svazků. Pro nerovnovážný ekonomický potenciál jednotlivých států dochází k migraci mezi státy Evropy.  Do Evropy přichází legálně a víc nelegálně, přes platné zákony, imigranti z Afriky, Asie, převážně za vyšší životní úrovní. Dlouho už přicházejí do Francie, Španělska, Holandska, Belgie a Anglie - stěhují se sem od války převážně z jejich bývalých kolonií. Do Německa hromadně přišli Turci vybudovat nové Německo, do východního se stěhují houfně Rusové a do celého Německa nedávno všemožné “jižany“ pozvala Mutti Merkel - i bez jejich identifikace. Zaplavili už také Dánsko i Švédsko. Kriminalita se zvyšuje. Zástěrka, že to jsou utečenci před válečným stavem se vrací jako bumerang ve výdajích na jejich výživu, mnozí nemají zájem nejen pracovat, ale vůbec se přizpůsobit místním kulturním zvyklostem. Po čtyřech letech se dodatečně hledá řešení.To je totiž ale jen minimum celého problému – tím je vysoká porodnost zemí Afriky.

     Ten nikdo neřeší, jen taháme kočku za ocas ! A jak tedy problém řešit ?

Amerika proti přílivu imigrantů staví (a nestaví) zeď. Je to dobré řešení ? Postavíme také ploty a “Čínskou“ zeď kolem celé Evropy ? Nevíme si jako Evropa rady s těmi, co už tu jsou, natož s těmi, co mohou přijít. A kacířská otázka - je vůbec schopna takovýto problém demokracie řešit ?

   Proč  jsem začal svoji úvahu tím marným bojem s králíky v Austrálii už je snad jasné. To, že muslimové dobudou Evropu dělohami svých žen je k řešení pro naše děti. Že mají v Evropě vyrůst  generace bílohnědých obyvatel s IQ pokud možno jen 90, lépe ovladatelných,  je reálné, ale nebude to zítra.                              Ale zítra je nutné řešit problém, o kterém se mnoho nemluví – on je daleko. Ano, ale brzy bude tu a pak už ale bude pozdě. Má vůbec humánní řešení ?

   Problém Králíci se i “nehumánně“ řeší v Austrálii marně ! Ano - neúspěšně !!

Co níže uvádím jsou fakta  z nárůstu populace některých států v Africe :

Název státu             stav 1960     2018            odhad násobku  a stavu v  2050

                                                                               k r.2050                 od r.1960

Nigerie                        45                196                      4,35                       410     

Niger                             3,3               22,3                   6,75                         70,5

Etiopie                         22,1             107,3                  4,86                        191

Kongo                         15,2                84                     5,53                       197,5  

Uganda                         6,8                44,3                  6,51                       106  

Čad                               3                   15,3                  5,1                           34

Další státy, podobně jako Čad, budou mít odhadem  ze 3 mil hodně přes 30 

      Tento nárůst populace je důvodem migrace a nějaká jedna nová škola,

30 policistů v Makedonii a podobné miniaturní “pomoci“  jsou v porovnání s těmito čísly směšnou propapagandou. A EU ? Ta řeší banány a buzeraci…

   Hlad a žízeň jsou ohromné nebezpečí, i v minulosti se daly proto do pohybu celé národy. Problém s vodou někdy složitě řešíme i u nás, hlad mají u nás snad jen bezdomovci a důchodci – ale ti si poradí, že. V Africe jsou už dnes oblasti, kde lidé hlady umírají. Že neumí pracovat, když k nám přijdou ? V letošním horkém létě mělo i u nás mnoho lidí s prací problém. Ano, mají jiné životní návyky a kulturu života, těžko si zvykají na náš styl života a to nemluvím o náboženství. Ale není řešení je nastěhovat do Evropy, ale donutit nadnárodní společnosti reinvestovat tam zisky a navíc – zaplatit podíly z drancování. A na to nechtějí ony zatím slyšet, natož platit za roky minulé.

   Ostatně i u nás žádný politik nechce píchnout do vosího hnízda – aby se daně platily tam, kde vznikají, natož uplatnit Rašínův nostrifikační zákon – každá firma tu podnikající musí mít zde i své sídlo…Proto jsme lokaji v EU.

   Mnoho pomazaných hlav v minulosti se snažilo Evropu sjednotit. Podařilo se ji ubránit proti obsazení muslimy několikrát v historii. Ale dalo to fušku.

Když vidím, kdo nás zastupuje v EU a jak, tak nepochybuju, že tito lidé na řešení popsaného problému nejspíš nemají mozkovou kapacitu  Ani náznak, že problém vidí, natož řeší, jsem ještě nezaznamenal.

    Mám obavy, jak je nejen u nás zvykem, že problémy se budou překotně řešit, až nastanou. Třeba - až k nám zase přijde Americký brouk .

   Zatím tento stát, ale  i celou Evropu stále řídí jen brouk Pytlík… Hlavně tak, aby měl sám plný svůj pytel..

20. ledna 2019                                                             Eda Seibert

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama