Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2015 12:31:00

Když počítač škodí

Když počítač škodí

Není to dávno, co jsem psal o tom, že osobní počítače mají ambivalentní charakter. Já sám samozřejmě používám počítač ke každodenní činnosti a jsem rád, že existuje, a tak mám každodenní pomoc tohoto stroje po ruce.

 S počítačem to ovšem na světě chodí dle rčení – dobrý sluha, ale zlý pán. Zejména nejmladší generace často zapomínají, že existuje i svět mimo obrazovku jejich notebooku a internetu. Dle posledních výzkumů zabývající se touto tématikou, mladí tráví s počítačem vysoké procento svého volného času – jedno z největších v rámci zemí EU. Nehledě na to, že si tato skupina pěstuje závislost nejenom na počítači, ale zejména na službách, jež má díky osobnímu počítači k dispozici. Jednou z takových nejvýznamnějších služeb je internet. A toho díky mladické nerozvážnosti mohou potom využívat různé skupiny individuí, jež se na internetu pohybují. Dětská pornografie pak může být vyústěním této činnosti. Nehledě na to, že když mladý člověk tráví u počítače obrovské procento svého volného času, ztrácí často pojem, kde je ta hranice, za níž už by se neměl pouštět, čehož právě tyto různé nekalé skupiny využívají. Realita sice není vždy černobílá, ale víte, co dělá vaše dítě u počítače a které stránky navštěvuje?

Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama