František Chot

  • KSČM
  • Česká Lípa
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2016 12:00:00

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci ...

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci ...

To platí v plné míře také na tzv. politické hnutí Změna, které nyní rozjíždí horkou fázi svojí kampaně před krajskými volbami v Libereckém kraji.

Stanovení cíle
Vůdce tohoto "hnutí", Mgr. Jan Korytář se již v létě roku 2015 vyslovil, že "... komunistům bude potřeba podívat se na zoubek ...". To pravil ve chvíli, kdy komentoval jeden z předvolebních průzkumů, řadících před krajskými volbami KSČM na druhé místo a Změnu (v tomto případě "pro Liberecký kraj") až na místo páté. Na to není pan Korytář zvyklý. Jeho představám a tužbám vyhovuje umístění "na bedně" s odhadovanými nejméně 15, ale spíše 20 procenty volebního zisku, o kterém navíc prohlásí, že ho tak dvakrát překonají a volby vyhrají.  To je zcela obvyklá součást jejich předvolebního postoje a jejich volební kampaně.
Proto již téměř před rokem stanovil svým věrným tento cíl - podívat se komunistům na zoubek ...  Protože zcela integrální součástí jejich volební kampaně je vždy demagogie v celé své šíři - polopravdy, lži, falešné sliby, vyvolávání strachu a nezměrná agresivita, bylo zřejmé, že ani podívání se na zoubek nebude probíhat jinak. A skutečně. Startovní výstřel
V pondělí 20. června zveřejnil Jiří Čeček, věrný člen pevného jádra tohoto "hnutí" a zastupitel Změny ve statutárním  městě Liberec, na webu s příznačným a tak nějak skromným názvem Náš Liberec, který pod krytím jednoho z článků svého clusteru na vysávání veřejných peněz z různých dotačních titulů - společnosti pro ochranu přírody Čmelák - provozuje tzv. Změna, článek s nadpisem: "Kupředu levá či spíše - 'Padouch nebo hrdina - my jsme jedna rodina!'".
Zde se autor plně přidržel postupu, již dávno stanoveného vůdcem J. Korytářem. Inspirací mu opět byl, jak jinak, nejnovější předvolební průzkum. V tomto průzkumu, byť si "hnutí" Změna polepšilo na třetí místo, bylo predikováno vítězství KSČM v krajských volbách v Libereckém kraji. To byl evidentně impuls k opakování obvyklých pomluv, polopravd a lží. Počínaje údajně forenzním auditem v Záchranné službě Libereckého kraje, který prý měl odhalit nehospodárnost a další prohřešky tehdejšího ředitele, dnes poslance Parlamentu ČR, Stanislava Mackovíka (mimochodem, S. Mackovík v parlamentních volbách 2013 osobně získal více preferenčních hlasů, než celá kandidátní listina tzv. hnutí Změna dohromady ..., to se také neodpouští!). A řada dalších a dalších nesmyslů. Aby toho nebylo málo, tak pan Čeček pro jistotu sesypal na jednu hromadu ODS, Kreml, ČSSD, Čínu, Starosty pro Liberecký kraj, křehkou demokracii, Brusel, xenofobii a mnohé a mnohé jiné různé špatnosti. Jako pejsek s kočičkou, když pekli dort ...
Goebbelsovské metody
Zvlášť nad ně ale vyniká již několikrát J. Korytářem opakovaná lež, totiž, že komunisté podporují politicko-podnikatelské struktury za placená místa v představenstvech a dozorčích radách (v tomto případě krajských firem). Celé "hnutí" Změna evidentně spoléhá na to, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou.
Jaká jsou fakta? KSČM nemá na krajské úrovni žádného svého člena (zastupitele, zástupce ...) v představenstvu jakékoliv krajské společnosti. Jako druhá nejsilnější strana Libereckého krajského zastupitelstva máme v dozorčích radách krajských společností jen a přesně tolik členů, kolik nám dovolila po volbách v roce 2012 tehdejší koalice Starostů a právě Změny. Čtyři zastupitelé jsou členy pěti dozorčích rad krajských podniků. Ve všech těchto firmách má své zastoupení také "hnutí" Změna. Ta má navíc svého zástupce v dozorčí radě Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., kde nám je po celou dobu zastoupení odepíráno. 
Že by tyto veřejně dostupné a obecně známe údaje Změna neznala? Kdepak! Ale: Kdo chce psa bít ..., Quod licet Iovi, non licet bovi, či Stokrát opakovaná lež se stane ...
Nestane, pánové a dámy, nestane!
Další díl - primitivní antikomunismus nejhrubšího zrna
Během včerejšího jednání zastupitelstva Libereckého kraje předvedl osobně vůdce "hnutí" Jan Korytář hereckou etudu s předložením návrhu usnesení, kterým v duchu "nejlepších tradic" Změny napadl zastupitele KSČM JUDr. Josefa Vondrušku, obvinil ho z kde čeho a srovnal ho s dozorcem v Osvětimi. Vůdce Korytáře nezajímá zprošťující rozsudek a už vůbec ho nezajímá pravda. Hlavně chce upírat práva jiným - v tomto případě zastupiteli Josefu Vondruškovi právo předložit na zastupitelstvu bod jednání, který navíc byl jen doslovným přenesením usnesení Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. 
Jen konstatuji, že pro tento návrh usnesení hlasovali toliko Jan Korytář, Jaromír Baxa a Zuzana Kocumová. Tedy ani ne všichni členové "hnutí" Změna.
Je zřejmé, že po dobu do krajských voleb, bude "hnutí" Změna, ve své stále zoufalejší situaci, kterou zřejmě prohlubuje jejich uvědomění si vlastní neschopnosti v praktické činnosti, když je ve statutárním městě Liberci součástí koalice a její lídři uvolněnými i neuvolněnými radními, bude zvyšovat tuto lživou a agresivní protikomunistickou kampaň. Jinak to neumí.
Zároveň to ale ukáže voličům, že zdánlivě levicové seskupení, prezentující se navenek třeba péčí o životní prostředí či bojem proti korupci, rozhodně není levicové, má nanejvýš levičáckou terminologii, ale je zcela jasně antikomunistické, tedy ve své podstatě pravicové až protofašistické.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama