Hana Třeštíková , MgA.

  • PRAHA SOBĚ
  • Praha 7
  • místostarostka městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2022 15:09:00

Praha vyhlásí výběrová řízení na vedení tří kulturních příspěvkových organizací

Praha vyhlásí výběrová řízení na vedení tří kulturních příspěvkových organizací

V rámci systému periodicky se opakujících výběrových řízení v šestiletých cyklech vyhlásí hlavní město na začátku března výběrová řízení na ředitele/ředitelku tří příspěvkových organizací v oblasti kultury.

 Právě periodicky vyhlašovaná výběrová řízení na vedení městských organizací mají za cíl vytvořit zdravé konkurenční prostředí, nabídnout co nejkvalitnější služby veřejnosti a současně zajistit předvídatelnost a stabilitu společnosti.

„Na všechny uchazeče a jejich koncepce a vize se moc těším. Věřím, že odborné komise vyberou ty nejlepší, kteří budou mít největší přínos jak pro směřování samotné organizace, tak pro diváky a návštěvníky,“ říká Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy pro kulturu a cestovní ruch.

Nejbližší výběrová řízení na ředitele/ředitelku příspěvkové organizace budou vyhlášena pro Divadlo Na zábradlí, kde je ředitelem Petr Štědroň, dále Divadlo pod Palmovkou, v jehož čele je Michal Lang, a Muzeum hl. m. Prahy, které vede Zuzana Strnadová.

Zájemci mohou očekávat vyhlášení všech tří výběrových řízení na začátku března 2022. Přihlásit se může kdokoli, kdo splní podmínky pro přihlášení do výběrového řízení, tedy i stávající ředitelé či ředitelky. Podmínky a další informace budou vyvěšeny na úřední desce Magistrátu hl. m. Prahy. Uchazeči budou mít přibližně osm týdnů na zpracování konceptů vedení organizací a přihlášek do výběrového řízení. Komise složené ze čtyř zástupců města a pěti nezávislých odborníků budou uchazeče hodnotit v květnu 2022.

Pravidla pro výběrová řízení na vedoucí funkce v příspěvkových organizacích zřízených hlavním městem schválila Rada hl. m. Prahy usnesením č. 976 ze dne 3. 5. 2021. Šestileté cykly výběrových řízení se týkají městských příspěvkových organizací v kultuře, turismu, školství a dalších oblastech. Praha je zřizovatelem celkem deseti divadel a dalších šesti kulturních příspěvkových organizací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama