ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2018 20:57:57

Vedení městské části Praha 11 obětovalo své občany

Vedení městské části Praha 11 obětovalo své občany

Koalice Prahy 11 pod vedením Ing. Jiravy ANO/TOP 09/ KSČM/ JM-ND/ ODS/ ČSSD minulý týden 19.7. na Zastupitelstvu MČ Praha 11 odmítla chránit obyvatele Jižního Města před zrůdným návrhem Metropolitního plánu Prahy (MPP).

 

MPP umožní na mnoha místech Jižního Města masivní výstavbu, ponechá území bez regulativů a všanc developerům, likviduje nezastavitelná území, parky, veřejná parkoviště, izolační zeleň podél komunikací, nechrání veřejnou vybavenost, u stanic metra navrhuje výstavbu mrakodrapů atd. Díky uvolnění pravidel pro výstavbu a převedení hlavní odpovědnosti za rozhodování o území na stavební úřady, MPP nebezpečně odstraňuje bariéru proti korupci a klientelismu. Místo transparentních pravidel zavládne právo silnějšího a místo kvalitní a šetrné architektury lze očekávat snahy developerů o maximální vytěžení stavebních území.

Přestože jsou komunikace, parkoviště a další technická infrastruktura na Praze 11 na hranici svých kapacit, přestože řada lokalit je nadlimitně zatížena hlukem a emisemi, MPP navrhuje bezprecedentní zahuštění Jižního Města o 43 000 obyvatel !

Arogantně, bouřlivě a s vypínáním mikrofonů probíhalo projednávání připomínek k návrhu Metropolitního plánu na Zastupitelstvu dne 19.7.2018. Od začátku jednání bylo zřejmé, že vládnoucí koalici nejde o budoucnost občanů Prahy 11, ale o tvrdou demonstraci své síly. Přitom MPP zásadně ovlivní výstavbu na Praze 11 na dalších min. 20 let.

Radní pro územní rozvoj Urbánek (TOP 09) nebyl schopen a ochoten vysvětlit, proč žádný z 33 důležitých pozměňovacích návrhů od HPP 11 Rada MČ P11 nepřijímá. Zmohl se pouze na jedinou formulku "neztotožňuji se" (viz obrázek), a to bez ohledu na prospěšnost a odbornost jednotlivých připomínek. Podněty politického soka prostě nesměly projít, i proto zastupitel Prokop (ANO) navrhl ukončení diskuse k MPP ještě před tím, než opravdu začala.

Radní Urbánek (TOP 09) a koalice mimo jiné zamítli doplnit připomínky k MPP o:
- připomínky občanů k lokalitě Hviezdoslavova s 900 podpisy
- návrh na doplnění občanské vybavenosti v lokalitě Chodovec
- ochranu veřejných parkovišť a ploch zeleně na Roztylech
- vymístění autobusového nádraží z Opatova
- odmítnutí návrhu MPP jako nekoncepčního dokumentu, který nepovede k udržitelnému rozvoji Prahy a návrh na jeho přepracování
- připomínky v vyhodnocení MPP z hlediska životního prostředí a lidského zdraví

Za Hnutí pro Prahu 11 - Ing. Štyler, Ing. Kos, PhDr. Zdeňková

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama