Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2019 5:36:00

Mapa přístupnosti pomůže držitelům ZTP s vyhledáváním parkování

Mapa přístupnosti pomůže držitelům ZTP s vyhledáváním parkování

Mapa přístupnosti, kterou můžete nalézt na adrese www.mapapristupnosti.cz, usnadňuje život nejen osobám se sníženou schopností pohybu, ale i seniorům nebo maminkám s kočárky už od roku 2016.

 V současné době lze v mapě dohledat podrobné informace o bezbariérové přístupnosti více než 1 100 budov a veřejných prostranství na území hl. města Prahy, které jsou postupně doplňovány. Na tomto projektu spolupracuje Magistrát hl. m. Prahy s Institutem plánování a rozvoje hl. m. Prahy a Pražskou organizací vozíčkářů. Uživatelé si mohou nově v legendě vyfiltrovat vyhrazená stání ZTP či dopravní stavby.

Magistrát hl. m. Prahy vyslyšel přání z řad držitelů parkovacích karet ZTP a ZTP/P a v rámci inventarizace, která probíhala od roku 2017 do roku 2018, získal údaje o lokalizaci a parametrech sdružených vyhrazených parkovacích stání. Každá modrá ikona se symbolem vozíku na Mapě přístupnosti popisuje, o jaký typ vyhrazeného stání se jedná, jeho délku a šířku, a k dispozici jsou také informace o materiálu a stavu povrchu.

„V průběhu letošního roku budou doplněny informace o přístupu ke stání z nejbližší pěší komunikace a přibyde také fotodokumentace. Všechna kritéria jsou navíc průběžně prověřována,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr. Filtr dopravní stavby zobrazuje údaje také o bezbariérové přístupnosti stanic metra a železnice. V současné době je zmapováno 16 objektů v této kategorii.

Uživatelé si mohou z jednoho místa dohledat informace o dostupnosti objektu podle typu občanské vybavenosti, tedy například pro oblast kultury, úřadů, služeb, sociálních služeb, zdravotnictví, bankomatů, sportu, restauračních zařízení apod. Mapa zobrazuje tři kategorie přístupnosti - plně přístupné, částečně přístupné a nepřístupné.

Každý zmapovaný objekt je zároveň charakterizován 11 piktogramy, které popisují sklon a povrch průchozích částí, schody, úzké dveře, bezbariérovou přístupnost WC a další důležité informace pro větší komfort návštěvníků. Projekt Mapa přístupnosti mimo jiné získal v minulosti ocenění od Národní rady osob se zdravotním postižením v ČR.

Mapu přístupnosti najdete ZDE
Od roku 2017 existuje také anglická mutace ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama