Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2021 4:40:00

Přechody na Jiřáku. Volejte sláva

Přechody na Jiřáku. Volejte sláva

Komentář na facebookovém profilu k novým přechodům pro chodce.

 PŘECHODY NA JIŘÁKU, VOLEJTE SLÁVA!

Tak jsme se dočkali. Přechody mezi Vinohradskou a náměstí Jiřího z Poděbrad konečně fungují. Hurá! Chyběly zde dost dlouho. Skončilo trmácení přes schody do podchodu nebo složitá cesta na dětské hřiště s kočárkem. Minulostí je přebíhání přes koleje a silnici i skákání přes betonovou zídku a červenobílá zábradlí. V moderním městě musí být snadné přejít silnici a dostat se z jedné městské části do druhé.

Chci, aby se Pražané cítili v ulicích příjemně a měli zájem v nich trávit čas. Bezpečně kdekoliv přešli. Zašli si trochu dál na kávu nebo zmrzlinu. Vyzvedli dítě ze školky a přes oblíbený podnik došli na nejpotřebnější nákup a pak pešky domů. Z příjemného prostředí, ve kterém žijeme, budeme ve výsledku profitovat úplně všichni. Občané i podnikatelé. Více než třetina veškeré dopravy v Praze se děje pěšky. Chůze je nejpřirozenější a nejšetrnější druh pohybu. S takovou vážností k tomu musíme přistupovat.

Proto s PRAHA SOBĚ hledáme špunty, nad kterými si chodec akorát klepe na čelo. Už přejdeme Legerovu mezi Vinohradskou a Muzejní oázou, „Chodníček smrti“ je normální chodník, na Karlově náměstí nemusíme do podchodu stejně jako na Florenci u autobusového nádraží. V ulici na Slupi se vedle sebe vejdou dva kočárky i člověk, co jde naproti. Tyhle malé velké drobnosti dělají v našich ulicích hrozně moc pro náš běžný život.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama