Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2019 10:46:00

Starat se musíme o všechny mosty a lávky v Praze

Starat se musíme o všechny mosty a lávky v Praze

Opravy chodovské lávky přes D1 jsou u konce. Lávka spojující Starý Chodov se stanicí metra je nyní opět otevřená, složité práce byly dokončeny 18 dní před stanoveným termínem. Na jejich realizaci přispělo částkou 2,5 mil. Kč hlavní město Praha.

 Obyvatelé Chodova i jeho návštěvníci si mohou konečně oddychnout. Komplikace způsobené uzavřením lávky přes D1, která je jedinou spojnicí mezi lokalitou Starého Chodova a stanicí metra Chodov, už jsou totiž minulostí. Nezbytné opravy, které na lávce probíhaly od letošního července, byly úspěšně dokončeny a komunikace je tak opět otevřená pro veřejnost. Složité práce se přitom podařilo dokončit v rekordním čase - o 18 dní dříve, než se plánovalo.

„Lávka měla být původně uzavřená až do konce srpna, mám proto velkou radost, že šlo vše hladce a mohli jsme ji zpřístupnit už teď," vysvětlil radní MČ Praha 11 pro dopravu Martin Duška (Piráti). Lávka vedoucí přes dálniční tepnu byla vybudována před více než deseti lety a nyní se jednalo o její první významnější opravu, zahrnující mimo jiné úpravy spodní stavby a okolí mostu včetně doplnění odvodňovacích skluzů, odmontování a přelakování zábradlí, instalaci nové izolace a údržbu betonových částí upevňujících lávku.

Opravy stály celkem 5 milionů Kč, částkou 2,5 milionu Kč se na nich podílelo hlavní město: „Jde o celoměstsky významnou lávku, kterou používají jak pěší, tak i cyklisté. Proto jsme se rozhodli, že půlkou přispějeme. O všechny mosty a lávky v Praze se musíme starat,“ uvedl Adam Scheinherr (PRAHA SOBĚ), náměstek primátora hl. m. Prahy pro dopravu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama