Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.03.2014 15:18:08 - Plavcová

zákon o dětské skupině

Podpoří ODS zákon o dětské skupině nebo máte jiné řešení? A také by mě zajímalo, co říkáte na doporučení OECD, který v kostce říká, že má ČR zkrátit mateřskou a zajistit více školek? Plavcová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2014 12:51:29 - Ing. Adolf Beznoska

Dobrý den, paní Plavcová,

ODS v dnešním prvním čtení návrh podpořila a myslím si, že takovýto návrh má smysl.  Z mého vystoupení během projednávání vybírám podle mě zásadní body:

Myslím si, že tento návrh zákona celkem logicky a jasně definuje, kdo může poskytovat tuto službu. Jsou tam řešeny otázky personální, materiální, technické, tzn., že celkem ten návrh nemá chybu. Je v pořádku. Jediným, kdo rozhodne, jestli chce své dítě svěřit někomu do péče v dětské skupině, je opravdu rodič. Ti rodiče, kteří si chtějí zkrátit dobu se svým dítětem mají možnost se vrátit rychle do pracovního procesu. Je to tedy šance i pro zaměstnavatele. Neohrožuje ani mateřské školy, ani jesle, je to návrh, další alternativa, a nechť si každý z rodičů vybere. A protože ten návrh má hlavu a patu, tak si myslím, že bychom ho měli podpořit.

K návrhu OECD si myslím, že není dobré zkracovat mateřskou. Je důležité, aby vznikala větší škála možností, ze kterých si rodiče mohou vybrat. Pro někoho je důležité být s dítětem co nejdéle doma, pro jiného se zapojit co nejdříve do pracovního procesu.

Počet školek se konkrétně v Mladé Boleslavi zvyšuje. Stále není míst dostatek, přestože město investovalo desítky milionů korun do nových míst. Musíme se také připravit na to, že podle demografického vývoje počet dětí do pár let ubude a budeme muset řešit problém, jak financovat prázdné školky.

S pozdravem

Adolf Beznoska