Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.04.2014 9:39:30 - Kysilková Adéla

Držme se koruny a ne eura

Můžeme se koruny držet navždy? Pokud se nemýlím, k přijetí Eura jsme se zavázali. Kdyby jste ale uspěli s peticí, uskutečnilo by se referendu, kde by byli lidé proti přijetí. Byl by to definitivní konec eura u nás? A ještě jeden dotaz, nestálo by za úvahu přehodnotit celé členství v EU?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2014 9:24:01 - Ing. Adolf Beznoska

Vážená paní Kysilková,

ano, koruny bychom se měli držet alespoň do té doby, dokud je to pro nás výhodně. V dnešní době by naopak bylo krajně nevýhodné se koruny zbavovat a přijímat euro. K přijetí jsme se sice zavázali vstupem do EU, ale není řečeno kdy bychom ho měli přijmout. Náš názor je takový, že současná situace je zásadně rozdílná od té, kdy jsme hlasovali o vstupu do EU, a proto je správné se v referendu zeptat lidí, jestli euro chtějí. V dnešní době by přijetí společné měny přineslo velké zdražení, znehodnocení vkladů a vzali bychom na sebe závazek cca 350 mld. za nezodpovědné státy.

Definitivní není nic. Pokud by přijetí eura bylo výhodné, můžeme se o něm začít opět bavit. Upřímně si ale takovou situaci nedokážu ani představit. Projekt eura byl od začátku odsouzen k neúspěchu.

Nejsem stoupencem extrémů, takže se mi nelíbí bezvýhradné papouškování Bruselu, ani snahy o odchod z EU. Už i v Bruselu si uvědomují, že tudy cesta nevede a pomaličku se ten směr otáčí. Jde to pomalu, protože ti, co si z toho udělali dobré živobytí, se těžce smiřují s neúspěchem.   


S pozdravem


AB