Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2016 13:01:52 - sindy

Syntetických drog již delší dobu přibývá….

Je na tento problém naše legislativa krátká? Ona totiž dané látky zakazuje, ale pozdě. A jsou informace, zda uživatelé dnes berou spíše ,,tradiční drogy“ nebo je nahradili již nové? A nejsou ty nové horší, a tím, že je budeme zakazovat, budou vznikat ještě víc nebezpečné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2016 12:40:08 - Ing. Adolf Beznoska
Dobrý den, Sindy,
 
problém nových syntetických drog je závažný. V laboratořích vznikají desítky nových látek, které jsou svými účinky podobné starším typům drog, nicméně mají jiný chemický vzorec, takže formálně vzato nejsou na seznamu zakázaných látek a než se na tento seznam dostanou, tak jsou de facto legální. Této skutečnosti následně využívají distributoři, což vede k tomu, že velmi nebezpečné látky se dostávají do rukou nezletilých dětí.
 
Tuto skulinu v zákonech je třeba řešit. Na seznam zakázaných látek by nové typy syntetických drog měly být zapisovány bez prodlení. Policie pak bude moci stíhat distributory nových syntetických drog. Jelikož jsou tyto látky prodávány po internetu a dalších dohledatelných kanálech, tak úspěšnost odhalování distributorských sítí bude velmi vysoká. Laboratořím se následně již nebude vyplácet vývoj nových drog a celý problém se výrazně sníží. V současné době se na podobném řešení již pracuje a bude záležet na výkonu státních orgánů, zda se podaří celý problém vyřešit.
 
S pozdravem a přáním pěkného dne
Adolf Beznoska