Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2020 15:45:00

Bojovat za svobodu má vždycky smysl

Bojovat za svobodu má vždycky smysl

Komentář na facebookovém profilu k výročí 17. listopadu


Dnes, 17. listopadu, slavíme Den boje za svobodu a demokracii.

Uzavření vysokých škol nacisty v roce 1939 a brutální potlačení pietního shromáždění studentů v roce 1989 komunistickým režimem na Národní třídě, to jsou dvě historické události, které mají pro naši zemi důležitý význam. I když jsou od sebe vzdálené 50 let, spojuje je vůle našeho národa postavit se na odpor nenáviděnému režimu, touha po svobodě a odvaha bojovat proti zlu.

Myslím, že je důležité si tyto dny připomínat a hlavně o jejich pravému významu učit naše děti. Zvlášť v dnešní době, kdy je společnost rozdělená do zdánlivě nesmiřitelných táborů, je důležité našim dětem připomenout, že existují hodnoty, za které je důležité bojovat a které náš národ spojují. Touha po svobodě je jednou z těch hodnot!

Jak řekl Ronald Reagan: “Svoboda není nikdy dál od zániku, než jednu generaci”. Je naším úkolem naučit generaci našich dětí, že bojovat za svobodu má vždycky smysl.

Přeji Vám krásný sváteční den.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama