Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2023 18:20:00

Dotace pro dostupnost azylových domů, domů na půl cesty nebo intervenčního centr

Dotace pro dostupnost azylových domů, domů na půl cesty nebo intervenčního centr

Pražští radní odsouhlasili přijetí evropské dotace z Operačního programu Zaměstnanost plus na uskutečnění projektu nazvaného Podpora zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb na území hl. m. Prahy na roky 2024–2027

Finance v celkové výši 547 716 720 Kč následně poslouží k zajištění udržitelnosti fungování azylových domů, domů na půl cesty nebo intervenčního centra v hlavním městě.

„Z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR přišlo rozhodnutí o přidělení dotace z evropských finančních prostředků na vybrané druhy sociálních služeb na území hlavního města. Jedná se o azylové domy, domy na půl cesty a intervenční centra. V rámci projektu je kalkulováno s nárůstem kapacit těchto sociálních služeb. V celkovém objemu budeme rozdělovat bezmála 550 milionů Kč na roky 2024–2027. Jsem ráda, že další významný evropský zdroj financování krajské sítě sociálních služeb doplní průběžný systém našeho financování. Zároveň však, a to bych ráda zdůraznila, nám umožní plánovaný a koordinovaný rozvoj nových kapacit dalších druhů sociálních služeb pro Pražany,“ vysvětluje náměstkyně primátora pro sociální oblast Alexandra Udženija.

Předmětem projektu je zajištění udržitelnosti fungování vybraných sociálních služeb, konkrétně se jedná právě o azylové domy, domy na půl cesty a intervenční centrum, ale i další rozvoj kapacit těchto druhů sociálních služeb nebo zlepšení jejich dostupnosti směrem k cílové skupině. Díky uskutečnění tohoto projektu udrží Praha stabilní a kvalitní výkon služby, včetně personálního zajištění služeb. Projekt počítá také s možností adekvátního nárůstu kapacit podpořených druhů služeb.

Hlavní město bude čerpat finanční prostředky na projekt z Operačního programu Zaměstnanost plus – Zajištění dostupnosti sociálních služeb, menší část pak bude spolufinancovat ze svého rozpočtu. Celkové způsobilé náklady na projekt jsou ve výši 547 716 720 Kč s termínem realizace od 1. ledna 2024 do 31. prosince 2027.

Přijetí dotace a způsob financování tohoto projektu musí ještě na svém příštím zasedání schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama