Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2023 14:04:00

Každý byt se počítá

Každý byt se počítá

Hlavní město pokračuje v rekonstrukci bývalého Hotelu Opatov. Podle plánovaného harmonogramu by zde na jaře roku 2025 mělo najít nový domov ve 272 bytech přibližně 650 Pražanů.

 Rada hl. m. Prahy zřídila Pracovní skupinu pro koordinaci dokončení a zprovoznění hotelu Opatov.

Úkolem expertní skupiny bude koordinace dokončení projektu a řešení problematiky v souvislosti s dopravou, s akcentem na zájmy místních obyvatel. Řešit bude i účelnost využití nebytových prostor a problematiku parkování.

Náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast bydlení Alexandra Udženija byla zkontrolovat společně se zástupci Technologií hl. m. Prahy, stavební firmou HOCHTIEF a dalšími aktéry, jak stavební práce v bývalém Hotelu Opatov postupují.

„Každý byt se počítá, a proto jsem moc ráda, že se z bývalého nevyužitého hotelu stávají nové byty pro seniory, startovací byty pro mladé, pro rodiny s dětmi a potřebné profese pro Pražany – profesionály v oborech jako je školství, zdravotnictví nebo bezpečnost. Je to velmi povzbuzující. Zejména s ohledem na dlouhodobou tristní bytovou situaci v našem městě," uvádí náměstkyně Alexandra Udženija, která zároveň vyzdvihla význam začlenění nebytových prostor.

Kombinace bytového domu s rozsáhlou nabídkou služeb pro místní obyvatele kopíruje aktuální trendy pro rezidenční bydlení a zvyšuje přidanou hodnotu celého projektu.

Rada hl. m. Prahy, reagující na aktuální vývoj projektu a v předvídání potřeb, spojených s jeho dokončením a následným zprovozněním, schválila zřízení pracovní skupiny. Tato skupina bude mít za úkol koordinovat nejen dokončování a zprovoznění bývalého Hotelu Opatov, ale bude také řešit zvýšené dopravní nároky v oblasti a zajišťovat, aby byly maximálně respektovány potřeby místních obyvatel.

Aktuální projekt na Opatově je významným krokem vpřed pro bydlení v Praze a demonstruje plnění závazku města vytvářet kvalitní a dostupné bydlení pro všechny občany. Bytový dům v budoucnu nabídne 68 jednotek 1+kk, 152 jednotek 2+kk, 35 jednotek 3+kk a 17 jednotek 4+kk.

O projektu Dům pro nový začátek:

  • Zahájení rekonstrukce: 31. května 2022 
  • Plánované dokončení: jaro 2025 
  • Počet jednotek: 272 bytových jednotek 
  • Kapacita: pro cca 650 osob 
  • Investor: Hlavní město Praha 
  • Technický dozor: Technologie hl. m. Prahy, a.s. 
  • Projektant: LOXIA, a.s. 
  • Zhotovitel: HOCHTIEF CZ, a.s.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama