Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2023 8:19:00

Mladí lidé, opouštějící ústavní péči, získají nájemní byty

Mladí lidé, opouštějící ústavní péči, získají nájemní byty

Vedení hlavního města pokračuje v systematickém řešení otázky bezdomovectví. Pražští radní v pondělí schválili pronájem pěti bytů osobám, které dosud neměly stálé bydlení. Jedná se převážně o mladé dospělé, opouštějící ústavní péči.

 Mladí lidé, kteří po celý život vyrůstali v dětských domovech či jiných sociálních zařízeních mají díky sociální politice hlavního města možnost získat nájemní bydlení. V pondělí rada hlavního města schválila přidělení pěti bytů těmto mladým lidem.

„Získat bydlení je složité pro všechny mladé lidi, ale pro ty, kteří opouští dětské domovy to platí dvojnásob. Věřím že domov, který díky hlavnímu městu získají a pevná půda pod nohama v začátcích jejich osamostatňování bude pro jejich nový start do života motivací a vlastně takovou zprávou naší společnosti, že nám opravdu nejsou lhostejní. A tohle je přesně ten příklad, kdy sociální systém funguje jako trampolína, od které se lidé mohou odrazit – ne jako pavučina, do které se chytí,“ říká náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Smlouvy s novými nájemci se uzavírají na dobu dvou let s možností prodloužení. Výše nájmu se pohybuje okolo 150 Kč za metr čtvereční vzhledem k lokalitě, kvalitě a velikosti bytu. Částka je uvedená bez vybavení domácnosti. Žadatele o byt navrhla organizace Letní dům, z.ú.

Rozhodnutí Rady hl. m. Prahy je v souladu s Memorandem o spolupráci na systematickém řešení bezdomovectví mladých lidí v hlavním městě Praze, které je platné od loňského září.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama