Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2021 14:09:00

Pokud se státu nedostává peněz, musí nejdřív začít šetřit

Pokud se státu nedostává peněz, musí nejdřív začít šetřit

Komentář na facebookovém profilu k diskusi o zvyšování daní

 Koaliční i část opozičních politiků se předhánějí v tom, jak a které daně po volbách zvednou. Hnutí ANO by rádo resuscitovalo EET, Piráti se STANem zase pošilhávají po majetku a jejich pracovní skupiny se předhání v absurdních návrzích typu “nadměrné metry”, apod.

Je jasné, že pandemie koronaviru a s ní spojená epidemiologická opatření budou mít zásadní dopady na ekonomiku a hlavně na drobné živnostníky a podnikatele. Přitom to jsou právě oni, kdo tvoří páteř našeho hospodářství. Stát je musí v krizi podpořit a ne jim házet klacky pod nohy a snažit se je danit až do úmoru. Pokud se státu nedostává peněz, musí nejdřív začít šetřit, než začne lidem tahat jejich peníze z kapes. To je naprostý základ!

ODS a koalice SPOLU je jediná politická síla, která zvedat daně nechce. Je to pro nás až úplně krajní řešení. Navrhujeme konkrétní úspory ve státních výdajích a chceme jít cestou nízkých daní a malé byrokracie. Stát má být servisní organizace pro pracovité občany a ne feudální pán, kterému platí občané desátky. Čím více podpoříme zasažené podnikatele a čím více peněz necháme lidem, tím rychlejší bude obnova našeho utlumeného hospodářství.

ODS byla vždy na straně pracovitých a tvořivých lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama