Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.10.2012 14:57:54 - aneta J.

Praha připravuje projekt bikesharingu, který je nyní ve fázi přípravné studie

Dočetla jsem se, že v Praze má vzniknout jakýsi bike sharing? Můžu se zeptat, jak přesně bude fungovat? Kde si například bude možné kola půjčit, za kolik a jaká opatření máte proti tomu, aby se kola nerozkladla? Například v Amsterdamu, kam kola neodmyslitelně patří, jsou kola velmi zastaralá a krádež se tak ani nevyplatí. Pokud ale v Praze budou na pučení elektrokola, nevím, jak dlouho vydrží

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.10.2012 15:37:28 - Ing. Aleksandra Udženija
 Dobrý den.

Praha připravuje projekt bikesharingu, který je nyní ve fázi přípravné studie, která musí odpovědět na všechny Vaše otázky - zabezpečení, ceny, lokality apod. Vychází se ze zkušeností nejenom z Amsterdamu, ale např. z Vídně, kde jsou kola vybavena speciálním vyhledávacím systémem. Pokud Praha podpoří tento projekt bude to ve spolupráci s komerčním subjektem, který bude na projektu participovat finančně a to z důvodu finanční náročnosti projektu. Problematiku bikesharingu má ve své kompetenci můj kolega pan náměstek Nosek. Já osobně všechny podpory rozvoje cyklistiky v Praze vítám a vždy je ze své pozice radní podpořím.

Aleksandra Udženija