Ing. Alois Pavlíčko, Ph.D.

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2012 18:07:05

Klub kmotrů

Klub kmotrů

Klub kmotrů, kmotr, politik, Petr Nečas, DPH, CASA, opencard, Šumavský národní park, rušení vojenských újezdů, Brdy, Boletice, Prachatice, Národní dům v Prachaticích, lukrativní pozemky, prodej dřeva, zvyšování daní

Před deseti lety jsem se v Prachaticích shodou okolností stal zakladatelem Klubu kmotrů. Několikrát do měsíce jsme se scházeli v parku, předzahrádce  nejmenované a vyhlášené restaurace na náměstí, sledovali Národní dům a národní problémy, diskutovali o vážných  problémech, které sužovaly naše město a celý svět, pili jsme pivo a cítili se skoro jako páni celého vesmíru. V těch šťastných dobách jsme nazývali «kmotry» lidi, kteří se na křtu dítěte dobrovolně stávali jeho duchovními rodiči, a sdíleli  s těmi biologickými veškerou zodpovědnost za budoucnost malého a také mu  v průběhu života pomáhali.

Dnešní «kmotři» se už nescházejí v Prachaticích, v jejich předzahrádkách a neberou na sebe zodpovědnost za nic, kromě vlastních kapes, a možná budoucnosti svých vlastních  dětí. Není však pochyb o tom, že jeho členové se úplně stejně cítí být pány vesmíru, dokonce k tomu nepotřebují ani pivo, ani lavičku v parku.

Slovo «kmotr» v našem slovníku ztratilo původní význam, už neznamená duchovní odpovědnost za budoucnost dítěte, ale je spojeno s totální nezodpovědností naších politiků, těch, nad kým dnešní «kmotři» drží své ochranné ruce.

Český premiér Petr Nečas se pokusil ospravedlnit zvýšení DPH a prohlásil, že ústup od zvýšení daní by byl krokem «na hranici politické a ekonomické debility». „Krásná slova“, která ledaccos napoví. Jsem přesvědčen, že tuto hranici «debility» už překročila celá naše země, vyjma těch, kdo «debilem» není, to jest současných kmotrů. Zvýšení DPH tvrdě dopadne především na obyčejné lidi, protože na vyšších daních budou tratit především malé firmy, podnikatelé, bude na nich tratit každý člověk, který si kupuje potraviny, chodí do kina, jezdí na dovolenou a snaží se žít svůj život se všemi denními starostmi a radostmi.   Zaplatí jej především ti, kdo počítají každou korunu. 

Není třeba zvyšovat žádné DPH. Stačí zabránit nákupu letadel CASA, zavedení zmanipulované pražské Opencard a jiným obchodům, na kterých vyrostli všichni dnešní kmotři. A pak budeme mít peníze na penzijní reformu, na všechny sociální programy i na vzdělání.

Zvyšování DPH je nezodpovědností vůči vlastnímu národu. Stejně nezodpovědně se politici chovají     v otázce Šumavského národního parku, vojenských  areálů v Brdech, Boleticích (zrušení, či zmenšení  a vyvedení majetku státu) a řadě dalších otázek, kde jdou jen po povrchu a po vlastních (materiálních) zájmech. U těchto území šlo vždy o to, kdo zde bude mít vliv a disponovat lukrativními komoditami (pozemky na prodej pro novou výstavbu, těžba dřeva..).

Nemáme žádnou jinou možnost, jak tuto situaci ovlivnit, než přijít k volbám. A pokud si sami, ze své vlastní vůle, nenecháme věšet bulíky na  nos reklamou o světlé budoucnosti, která nás pod jejich křídly čeká, a vybereme si skutečné zodpovědné státníky, budeme moct znovuzaložit prachatický Klub kmotrů. Scházet se v parku, popíjet pivo a diskutovat světové problémy. Budeme na to mít i čas, i peníze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama