Ing. Antonín Prachař

  • Přerov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2014 18:34:00

Jdeme po lumpárnách a půjdeme po nich dál

Jdeme po lumpárnách a půjdeme po nich dál

Ministr Prachař vítá ustavení vyšetřovací komise k D47

Zřízení komise pro vyšetření pochybení, která se stala při realizaci stavby dálnice D47, ministr dopravy Antonín Prachař od počátku podporuje. Podle něj je potřeba prokázat, kdo v minulosti dnešní stav na dálnici D47 zapříčinil. Poslanecká iniciativa dokládá, že jde o skutečně závažné problémy, jejichž řešení je ve veřejném zájmu.

Poslanecká sněmovna zřídila vyšetřovací komisi, jež se bude zabývat okolnostmi výstavby dálnice D47 u Ostravy, minulý týden ve čtvrtek. Komise, ve které zasednou poslanci ze všech sněmovních stran, by měla pracovat půl roku.

„Kontroly a šetření pokračují i po linii rezortu dopravy a ŘSD. Předpokládám proto úzkou součinnost s parlamentní vyšetřovací komisí. Současně vyvíjíme spolu s ŘSD maximální tlak na všechny stavební firmy, aby dodržovaly stanovené termíny a především kvalitu odváděné práce,“ řekl Antonín Prachař.

Po pátečním jednání Poslanecké sněmovny jsou již známi členové vyšetřovací komise k D47. V devítičlenné komisi zasednou dva zástupci ANO 2011 a ČSSD, po jednom zástupci bude mít KDU-ČSL, KSČM, ODS, TOP 09 a Starostové a Úsvit.

„My se rozhodně nemáme čeho obávat, takže činnost komise pro D47 budu nadále podporovat. Do voleb a do politiky jsem šel s tím, aby se silnice stavěly pořádně. Jdeme po lumpárnách a půjdeme po nich dál. Povídačky o rozhoupané ministerské židli mě nerozhodí. Jestli si stavební firmy nebo nějací lobbisti přejí zastavení celého trhu s dopravní výstavbou, tak ať šíří ty nejrůznější pomluvy dál. Jediné co tyto povídačky způsobují je to, že poškozují celý náš resort a kazí chuť do práce lidem, co na pozitivních změnách pracují. Některé stavební firmy a politici by naopak měli zpytovat svědomí a podporovat všemožně obnovu resortu dopravy v zájmu občanů našeho státu. To by prospělo jejich podnikání víc, než útoky ze strachu před prokázáním jejich pochybení,“ doplnil ministr Prachař.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama