Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2010 19:20:00

Agresivní a sprostá je pravice, nikoliv ČSSD

Agresivní a sprostá je pravice, nikoliv ČSSD

Jak je to s agresivní předvolební kampaní ve skutečnosti.

Pravicová média i pravicové politické strany vnutili české veřejnosti obraz agresivní předvolební kampaně ČSSD. Není dne, aby zejména předseda sociální demokracie nebyl osočen z neslušnosti či demagogie, ČSSD je líčena jako nezodpovědná, agresivní a populistická strana, která negativní kampaní osočuje své politické protivníky.

Pokud si vzpomeneme na předvolební kampaň v roce 2006 ODS Plus, která slibovala populisticky všechno a všem. Pokud máme před očima Smlouvu ODS s občany, která nikdy nebyla naplněna, pak by mělo platit, že lhát se nemá. Voliči v roce 2008 dali Topolánkově vládě zřetelně najevo, že jeho antisociální reformy namířené vůči většině občanů České republiky nechtějí. Občané dali pomyslnou žlutou kartu i tehdy vládnoucím Kalouskovým lidovcům a Bursíkovým zeleným. A upřímně řečeno, tu kartu si obě strany zasloužily.

Není a nebyla to ČSSD, která vyrukovala se zastrašováním politiků, nebyli to sociální demokraté, kteří chtějí ideologicky rozdělovat naši společnost. Proč jsou mítinky sociální demokracie terčem slovních i fyzických útoků, proč jsou zapalovány propagační stánky, strhávány plakáty a ničeny billboardy ČSSD. Kde se bere v příznivcích pravice pohrdání levicovými voliči a proč lidé v drahých autech ukazují prostředníček na projíždějící oranžové automobily či používají klaksonů k upozornění na jejich nenávist k sociální demokracii.

Pravice tvrdí, že jejich voliči jsou vzdělanější, než voliči levice. Z výše uvedeného chování podporovatelů pravice však vyplývá pouze to, že jsou méně slušní a méně ohleduplní k názorům jiných. Tolik nenávisti a konfrontace neukazuje na moudrost a demokratičnost dvacet let po listopadu 1989. Licoměrnost a demagogie pravice se staly hlavní zbraní jejich současné předvolební kampaně. A česká média napomáhají této konfrontační atmosféře, zřejmě s jasným cílem odlákat voliče od nadcházejících voleb do Poslanecké sněmovny.

Antonín Seďa
poslanec PS PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama