Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2021 19:16:37

Hejtman Moravskoslezského kraje otevřeně

Hejtman Moravskoslezského kraje otevřeně

Nevím, zda slova hejtmana Vondráka z ANO2011 otevřou oči voličům tohoto hnutí, aby příště volili levicové strany. Ale otevřenost hejtmana Moravskoslezského kraje je pravdivá.

 Politologové jsou překvapeni, jak ANO dokázalo za osm let proměnit své voliče. Začali jste jako spíš pravicově orientovaná strana, dnes míříte doleva na chudší část populace. Jak vám tahle změna vyhovuje?

Nevyhovuje. Na rovinu říkám, že to uhnulo víc doleva, než jsem si přál. Bylo to dáno tím, že ODS s námi odmítla po volbách 2017 spolupracovat. Byl jsem svědkem toho, když Andrej Babiš nabídl ODS, aby s námi šla do společné vlády. Nešla. A my jsme byli v situaci, kdy se měla vytvořit stabilní vláda. Těch variant bylo několik a já jsem byl velmi silně proti tomu, aby se naším vládním partnerem stala SPD, protože mi vadí izolovanost, kterou prosazují. To říkám na rovinu. A tak nakonec jako partner zbyla sociální demokracie s tichou podporou komunistů. A zkuste v této politické konstelaci dělat pravicovou politiku. To nejde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama