Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2022 19:38:36

Hříchy radniční koalice – Hřích osmý: Nezajištění dostupného bydlení pro mladé

Hříchy radniční koalice – Hřích osmý: Nezajištění dostupného bydlení pro mladé

Všichni komunální poliitici vědí, že jedním z největších problémů Uherského Hradiště, je odchod mladých spoluobčanů z města. A základní příčinou je nedostupné bydlení a vysoé nájmy. A zástupci občanů dělají, že se jich to netýká a nekonají.

Město ví, že obrovským problémem je snižování počtu obyvatel Uherského Hradiště. Tím městský rozpočet přichází o peníze v rámci RUD. Zároveň město výrazně stárne, protože odcházejí zejména mladí lidé či mladé rodiny. A hlavním důvodem je finančně nedostupné bydlení a vysoké ceny nájmů.

Pravicová radniční koalice dělá mrtvého brouka, jakoby ani neměla zájem situaci řešit. Pravice spoléhá pouze na privátní developery. Přitom se nabízí vytvoření stavebního družstva s podílem města nebo přímo výstavby městských nájemních bytů s podporou ze státního rozpočtu.

Připomínám, že v době působení ČSSD na radnici v letech 2002 až 2006, jsme si vyzkoušeli vznik stavebního družstva, tak jako jsme vytvořili desítky sociálních bytů, umožnili jsme využití výstavby bytových jednotek v rámci revitalizace bývalých kasáren a provedli rekonstrukci školy ve Véskách na azylové byty pro matky s dětmi. Řešení existují, ale chce to odvahu a chuť něco vůbec řešit.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama