Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2023 10:33:31

K plnění Koaličního programu 2022 - 2026 v Uherském Hradišti: Sociální oblast

K plnění Koaličního programu 2022 - 2026 v Uherském Hradišti: Sociální oblast

To, že současná radniční kolaice nemá ve svém programu žádnou konkrétní akci v sociální oblasti mě nepřekvapuje. Prostě politika radnice je odrazem asociální vlády v naší zemi. Zřejmě všichni zapomínají, jak důležitá je soudržnost společnosti.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

K plnění Koaličního programu 2022 – 2026 v Uherském Hradišti: Sociální oblast

Blíží se roční výročí podpisu Koaličního programu 2022 – 2026 mezi ODS, TOP09, ANO2011, KDU-ČSL a Nestraníky pro Hradiště a proto je třeba hodnotit.  Dnes se zaměříme na oblast sociální. Pokud se podíváme na koaliční program, tak tam nenalezneme žádný hmatatelný slib. Práce na síti sociálních služeb je úkolem města jako takového. Tak jako podpora zapojení rodinných příslušníků a dobrovolníků je nekontrolovatelný slib. Také je zřejmé, že v sociální oblasti schází větší spolupráce s neziskovým sektorem a s krajem, který sociální služby zajišťuje  

Takže pokud současná koalice nehodlá nic konkrétního v této oblasti dělat, je na opozici, aby návrhy představila. Z důvodu negativního demografického vývoje města je nutno vybudovat nový domov pro seniory a také DPS. Tady se nabízí vybudování komunitního centra v prostoru bývalých kasáren nebo v prostoru nemocnice. Toto komunitní centrum by zahrnovalo kromě společenských prostor i bydlení. A to jak bydlení pro seniory, tak pro mladé rodiny s dětmi. Prostě mezigenerační solidaritu ve městě je nutno podporovat. Co se týče nového domova pro seniory, pak je třeba jednat se Zlínským krajem o možnosti financování z jeho rozpočtu. Pokud to nebude možné, pak přistoupit k vybudování menšího domova pro seniory z rozpočtu města za použití státních dotací z MPSV a z MMR.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama