Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2023 13:59:05

K plnění Koaličního programu 2022 -2026 v Uherském Hrdaišti: Podpora podnikání

K plnění Koaličního programu 2022 -2026 v Uherském Hrdaišti: Podpora podnikání

Pokud podporu podnikání současnou radniční koalicí shrneme, pak toho pozitivního, kromě podpory cestovního ruchu nenajdeme. Město poněkud zaspalo dobu a je velmi málo aktivní. Zároveň nerealizuje investice, kterými pomůže řešit problémy města.

 K plnění Koaličního programu 2022 – 2026 v Uherském Hradišti: Podpora podnikání

Blíží se roční výročí podpisu Koaličního programu 2022 – 2026 mezi ODS, TOP09, ANO2011, KDU-ČSL a Nestraníky pro Hradiště a proto je třeba hodnotit.  Dnes se zaměříme na podporu podnikání a vůbec na spolupráci s firmami. Mohu souhlasit, že podpora cestovního ruchu existuje. Je chvályhodné, že Uherské Hradiště je kulturním a společenským centrem Zlínského kraje. A to co do počtu kulturních akcí, stálé divadelní scény i aktivit neziskového sektoru. Podpora coworkingového centra je sice také vítaná, pokud by to nebyl dlouhodobý job pro koaličního partnera. Nevím, jak daleko je slíbená příprava rekonstrukce městské tržnice, ale prozatím jsem konkrétní studii k realizaci neviděl.

Pro mě osobně by měla být podpora podnikání nikoliv pouze „podpisem“ pod memorandum o vzniku nějakého klastru či REGION 2047. Přece jde o to, aby firmy měli dostatek kvalitních a dobře placených pracovníků. Proto mi schází spolupráce s Fakultou logistiky a krizového řízení UTB v našem městě, ale i s celou UTB. Město má sice vypracovanou studii o řešení největších problémů města, včetně dopravy, negativního demografického vývoje apod. , ale málo s ní pracuje. Město by mělo podporovat hi-tech firmy s novými technologiemi, pomoci start up podnikatelům a konečně zainvestovat spojení mezi obchvatem města a Průmyslovou ulicí. Radnice je málo aktivní v tlaku na využívání opuštěných objektů pro služby a podnikání. Prostě vše nechává plynout, namísto toho, aby iniciativu převzalo samo. Podpora podnikání je z pohledu současného pravicového vedení radnice velmi tristní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama