Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2022 13:43:23

Kluci z Východu – odpovědi na dotazy

Kluci z Východu – odpovědi na dotazy

Mám rád dotazy a stále hledám odpovědi na ně. A když hlídám svá vnoučata, tak se snažím nalézat řešení skutečných současných problémů na sídlišti Východ v Uherském Hradišti. Proto si dovoluji odpovědět i na dotazy Kluků z Východu.

 1.       Co vnímáte jako největší problémy Sídliště a kde vidíte prostor ke zlepšení?

Při procházkách sídlištěm jsem zjistil dva základní problémy. Tím prvním je mnohokrát diskutovaný nedostatek parkovacích míst. A tím méně diskutovaným je podle mého názoru nedostatek zeleně, zejména parkových ploch a dřevin. Rozhodně existují možnosti a plochy, jak lze navýšit počet parkovacích míst, a to dokonce za relativně malé investiční náklady. Co se týče zeleně, tak po dohodě s obyvateli lze zlepšit sadové úpravy nejen na veřejných prostorech, ale i vnitroblocích. A opět by to nestálo mnoho finančních prostředků.

2.       Kdyby jste byli starostou, co pro voliče z Východu uděláte?

Obecně, jako pro všechny občany města, bych se podíval na zbytné výdaje a na transparentnost městského rozpočtu tak, aby nedocházelo k podřezávání peněz pro občany města. Chtěl bych zavést slevovou kartu pro občany Uherského Hradiště do příspěvkových organizací města, zejména do sportovišť či na kulturní akce pořádané městem. Co se týče konkrétně obyvatel Východu, je nutno prosadit zvýšení parkovacích míst a zeleně, zlepšit veřejné služby a dopravní napojení MHD.

3.       Jaký máte vzkaz pro občany z Východu (volný styl)?

Občané Východu si zaslouží, tak jako občané v jiných částech města, celkovou revitalizaci sídliště. Ta se dá dělat po jednotlivých etapách, které vyřeší základní problémy sídliště. Je také zapotřebí daleko více s občany komunikovat a brát ohled na jejich názory. A to bych chtěl změnit nejvíce. Je třeba odstranit častou aroganci vedení a úředníků města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama