Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2010 17:18:00

O čem sní Miroslav Macek

O čem sní Miroslav Macek

Zakladatel ODS a zastánce kapitalismu 19. století Macek hodně provokuje.

Zakladatel Občanské demokratické strany a zastánce kapitalismu 19.století Miroslav Macek hodně provokuje. Na svém blogu navrhl, aby hlasovací právo měli jen plátci přímé daně, a těch je podle něj pouze jedna třetina. Aby bylo jasné co tím bývalý místopředseda ODS myslel. Macek navrhuje, aby se možnost zvolit si zákonodárce omezila na ekonomicky aktivní občany České republiky.

Možná se to někomu zdá jako zlý sen či návrat do ranného kapitalismu 19.století, ale tohle je myšlenka, kterou se i v rámci ODS zabývali. To, že svět je někde jinde a že je ČR členem Evropské unie, která chrání práva občanů zřejmě ortodoxním pravičákům pranic nevadí. Ale pokud jsou demokraté, pak si zřejmě neuvědomují, že takovými výroky porušují platnou Ústavu České republiky a její součást Listinu základních práv a svobod.

Tento rok oslaví ČSSD již 132.výročí svého vzniku a jako nejstarší česká politická strana má za sebou politický boj za spravedlivější společnost. Byla to právě tato strana, která vydobyla rovné hlasovací právo, která nastolila svobodnější a solidárnější společnost. Sociální demokracie je jednou z nejstarších členských stran Socialistické internacionály a spoluzakladatelkou Evropské sociálně demokratické strany (PES). Přesto se ukazuje, že politika ČSSD musí být neustále ve střehu, pokud existují nedemokratické názory různých Macků, Julínků, Šnajdrů a Topolánků, kteří chtějí omezovat práva našich občanů

Sociální demokracie má nejpropracovanější politický program, dávno odzkoušený a zavedený v zemích Evropské unie právě politikou stran sdružených v PES. Právě spravedlnost, solidarita a svoboda jsou základem této politiky. Nadcházející parlamentní volby ukáží, zda česká společnost hodlá jít cestou vyspělé západní civilizace nebo bude stále experimentovat pomocí pravicových pseudoreforem, které podkopávají základy české sociální společnosti.

ČSSD má před svými politickými soupeři ideový náskok, protože její politický program se opírá o zkušenosti z ostatních rozvinutých zemí.Stále totiž platí: Cíl není ničím,hnutí je vším.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama