Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2023 20:33:00

Opět lži a faleš

Opět lži a faleš

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k transformaci České pošty

 Opět lži a faleš ze strany vládní koalice. Teď chce urychlit "reorganizaci" České pošty. Pominu-li, že tato transformace má stát 8 miliard korun (tyto peníze by stačily na stabilizaci firmy na deset let), že dojde k zrušení 300 poboček a k propouštění zaměstnanců. Pak se zajisté zhorší kvalita a dostupnost veřejných služeb.

Ovšem základ je chystaná privatizace České pošty. Ta se nejprve rozdělí na část, která je potřebná pro stát (bude financována na základě objednané služby). A na druhou část, akciovou společnost, která bude zajišťovat logistiku a poštovní služby.

Přitom záchrana všech poboček i firmy jako takové je na stole. Vytvořit z pošty státní banku, která by spravovala penze a veškeré finance státu, státních a veřejných institucí se stanovenou mírou zisku, která by pokryla "ztrátovou" část České pošty. Ale to by pak nedošlo k privatizaci a odkupu nějakou soukromou bankou. A o to české pravici jde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama