Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2021 11:41:00

Politikům často statistická data nehrají do jejich karet

Politikům často statistická data nehrají do jejich karet

Komentář na facebookovém profilu k používání statistiky, volebnímu zákonu a nedodržování slibů

 Ukazuje se, že státní administrativa a politici neumějí využívat a používat statistická data. To pak má negativní dopady na vlastní rozhodování. Problémem je, že politikům často statistická data nehrají do jejich politických karet a úředníci jdu na ruku politikům.

Rozhodnutí Ústavního soudu respektuji, ale jsem přesvědčen, že současný volební systém není zase tak špatný. Problém dělají volební obvody s rozličným počtem voličů a použití d" Hontovy metody přepočítávání hlasů v každém obvodu. Řešením je návrat na první a druhé skrutinium . Nedovedu si představit, že politici kývnou na jeden obvod či změnu vlebních obvodů.

Ani se nedivím KSČM, že se ozvala proti neplnění slibů premiérem. Sociální demokraté by neměli mít problém se sloučením zdravotních pojišťoven, vznikem "státní" banky z České pošty, otevřením škol či hledáním finančních rezerv pro posílení boje proti Covid-19. Tohle byla kdysi politika ČSSD, která byla součástí politického programu. Kdeže loňské sněhy jsou...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama