Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2013 19:46:00

Práce našich vojáků v Lógaru byla příkladná

Práce našich vojáků v Lógaru byla příkladná

ČSSD kladně oceňuje působení českého Provinčního rekonstrukčního týmu v Lógaru od roku 2008 do roku 2013.

V rámci PRT se vystřídalo téměř tři tisíce vojáků a 40 civilních expertů, kteří iniciovali a realizovali 141 rekonstrukčních a rozvojových projektů a přes 100 projektů rychlého dopadu. Pomoc směřovala zejména do afghánského zemědělství, školství a vodohospodářství s cílem zvýšit životní úroveň místního obyvatelstva.

Je třeba poděkovat nejen všem účastníkům všech deseti jednotek, které v Lógaru působili, ale také zabezpečovacím a logistickým týmům v naší zemi, které se spolupodíleli na odpovědné misi české armády. Na rozdíl od našich spojenců si čeští vojáci získali důvěru Afghánců, což se odrazilo nejen ve vzájemných vztazích, ale zejména v úspěšnosti naší mise. Posledním odřadem působícím v PRT je 11.jednotka k zajištění odsunu materiálu a techniky. V budoucnu bude působit v Afghánistánu ještě výcvikový poradní tým MAT.

Sociální demokraté děkují vojákům Armády ČR za jejich zodpovědnou a  nebezpečnou činnost nejen v rámci končícího PRT Lógar, ale i za jejich zapojení do mise ISAF. ČSSD je připravena i po roce 2014 realizovat humanitární a rekonstrukční pomoc této těžce zkoušené a strádající zemi. Důležité je, že naše působení v této zahraniční misi se obešlo bez větších ztrát na životech. Ti, kteří položili své životy v Afghánistánu si zasluhují naši úctu a poděkování.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama