Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2010 19:03:12

Proč jít k volbám

Proč jít k volbám

Předvolební klání politických stran je vždy velmi vypjaté.

Může za to nejen vyhraněnost politických programů, ale zejména personální útoky na vrcholné představitele té které politické strany. Vždyť  předseda politické strany je vždy tím nejvhodnějším terčem útoků.

Pravicová média, vlastněné zahraničním kapitálem či českými velkopodnikateli, straní výraznou měrou české pravici a neváhají pořádat mediální štvanice na představitele ČSSD.

Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. To je politika českých pravicových politiků a jejich posluhovačů. Sociální demokraté jsou napadáni z rozdělování společnosti, z negativní kampaně a kdoví z čeho všeho. Pravda je však daleko prozaičtější.Negativní kampaň ODS je zaměřena pouze na J.Paroubka a na strašení občanů z možného státního bankrotu. Žádné programové priority, žádná řešení současné ekonomické a zejména morální krize společnosti.

Facebookové ataky pravice vůči ČSSD, webové stránky typu www.ČSSDPROTIVAM.cz či www.antiparoubek.cz nabádají zejména mladé spoluobčany k útokům proti sociálním demokratům. V praxi fungují rozbíječské týmy mladých konzervatistů, které objíždějí mítinky ČSSD a záměrně ruší předvolební aktivity. Došlo i k fyzickému napadnutí prvního místopředsedy strany, házení předmětů na politiky ČSSD či k zapálení propagačního stánku.

Je to jasná taktika politických odpůrců sociální demokracie, která již proběhla formou vajíčkové války či záměrným překřikováním předáků ČSSD při krajských volbách. ČSSD neničí svým politickým protivníkům billbordy a plakáty, nestříká jim předvolební automobily. Takové praktiky ukazují na morální devastaci české společnosti a neschopnost přijímat jiný politický názor. Korunu všemu nasazují účelově vedené a urážlivé videoklipy.

V celé předvolební kampani se jaksi vytratilo programové vymezení jednotlivých politických stran, zejména ze strany pravice.Zřejmě by se ukázalo, kdo má a kdo nemá návrhy pro řešení základních problémů naší společnosti. ODS i TOP 09 záměrně zakrývají, že tu vládly společně a přivedly tuto zemi k historicky největšímu státnímu dluhu. Že jejich antisociální reformy ublížily těm nejpotřebnějším. Proč nehovoří pravice jasně a zřetelně, že hodlá privatizovat penzijní systém a zdravotnictví, že chce zvýšit spoluúčast pacientů a zavést školné, že chce snížit veřejné služby a výrazně seškrtat sociální zabezpečení nemohoucím.

Je legitimní názorový střet politických programů levice a pravice. Je pochopitelný ostrý předvolební boj o voličské hlasy k prosazení té či oné politiky. Nelze však tolerovat útoky omezující ústavou zaručené svobody projevu , nelze nemlčet vůči demagogii způsobující rozdělení společnosti či omezování práv skupin občanů. Proto je důležité jít k volbám

a podpořit ty politiky, kteří hájí občanskou společnost a elementární politickou slušnost. Pravice i pravicová média chtějí svými štvanicemi otrávit občany z politiky, aby nešli k volbám. Nižší volební účast totiž nahrává pravici získat většinu v poslanecké sněmovně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama