Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2010 16:12:00

Proč si ODS utahuje z občanů

Proč si ODS utahuje z občanů

Poslanec J.Plachý na dotaz médií tvrdí, že ODS nedělá negativní kampaň.

Kolega poslanec J.Plachý na dotaz médií tvrdí, že ODS nedělá negativní kampaň. Buď je pan poslanec neinformován, o čemž pochybuji, nebo záměrně neříká veřejnosti pravdu. Stačí se podívat na billbordy této strany útočící na předsedu sociální demokracie či na reklamní auto, kde je zobrazen bazilišek s hlavou hejtmana Středočeského kraje.Včera jsem obdržel měsíčník JASNĚ, který rozdává ODS do domácností. Hned na přední straně je uvedena upoutávka negativní kampaně na Zdravotnictví podle ČSSD či nezodpovědné politiky. Závěrečné hodnocení Co není pravda aneb Lež má krátké nohy útočí již proti ČSSD bez jakýchkoliv skrupulí.

Proč si ODS utahuje z občanů, když slušně řečeno neříká pravdu. Stačí si vzpomenout na Smlouvu s občany z roku 2006, kde tato pravicová strana ústy M.Topolánka slibovala nezvýšení spoluúčasti ve zdravotnictví, kdy slibovala snížení nezaměstnanosti, zvýšení důchodů či zvýšení mezd zavedením rovné daně. Jaká je skutečnost snad občané vidí sami. Zřejmě politikům z ODS stačí, když je lidé jednou za čtyři roky zvolí a pak se děj vůle Boží.

Pravice ukázala, na rozdíl od sociálních demokratů, že není schopna řešit základní problémy České republiky. Dokonce postrádá i ekonomické řešení současné hospodářské krize. Pravice nikdy nepřizná, že globální finanční a hospodářskou krizi způsobila neo-liberální politika. Politika kterou ODS nejen reprezentuje, ale kterou ve formě Topolánkova reformního batohu i prosadila proti vůli většiny občanů naší země. Přece se nejedná pouze o zvýšení spoluúčasti pacientů formou zdravotnických poplatků či o snížení daní těm nejbohatším, ale základem pravicové politiky je snížení míry solidarity ve společnosti což má za následek zvýšení chudoby z 8%  na současných 10%.

A to ještě pravice nepřikročila k privatizaci penzijního a zdravotního systému, neprosadila placení školného či škrty v sociální oblasti. Je legitimní, když ODS a ROP 09 podporují firmy, podnikatele a ty nejbohatší. Zároveň je však také poctivé toto sdělit všem občanům naší země. Kdy tedy skončí utahování si z občanů od české pravice? Není již záhodno vystavit české pravici ne žlutou, ale přímo červenou kartu?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama